förvandling
Nu har vi färdigställt förvandlingen i vårt sk. "tredjerum", som nu har bivit 100% barnrum. En av de större projektet i och med detta var att göra om garderoben som stod där, Dombås från IKEA. 
Såhär såg den ut innan. 
EFTER.
När vi var var färdiga såg den ut såhär istället och det blev faktiskt en väldigt stor förändring. 
Den högra dörren tog jag bort och spacklade igen hålen där den satt, samt hålen som används för att justera nivån på hyllplanen. De två dörrar jag behöll satte jag på lister gjorda av frigolit. Ett för övrigt väldigt bra material att jobba med när man inte vill får massa extra tung vikt. 
Min kära man hjälpte mig att såga dessa till rätt vinklar. Listen som sitter uppepå skåpet är även det i frigolit. 
Några ben fanns inte på garderoben men det ville jag ha. Hittade en modell som passade perfekt i stilen; runda träben som vi monterade fast på undersidan och målade. 
Nya handtag kom på plats också. Små söta knoppar som jag tycker passar bra in i skåpets nya stil. 
Färgvalet var inte självklart från början, men det föll sig naturligt att skåpet såklart skulle bli blå. Passar fint ihop med fondväggen jag målat. Har rollat hela skåpet förutom listerna som har målats med pensel. Hela skåpet är målad två gånger med en sidenmatt möbelfärg. 
Vi är supernöjda med resultatet och garderoben fick den där gamla, antika känslan, som jag ville ha. jag tycker det gör sig extra bra att blanda in "gamla" möbler med nya i just barnrum. 
 
Fler bilder kommer på resten av förändringen i rummet, men i ett annat inlägg. 
 
 
 
 
påbörjat projekt
Igår natt kom jag på en ny idé att göra i vårt tredjerum, som är på gång att bli Bodils rum.. Så just nu funderar jag på vilken kulör jag ska ha till en viss grej, ska inte avslöja vad än..
Vi får se vart det landar. Ska väl helst ha kommit på vilken färg tills imorgon eftersom jag lovat Markus att vårt hem inte ska se ut som en byggarbetsplats på fredag, då vi får besök. Aj aj..
Kan även tillägga att vi just nu har vår soffa intryckt i sovrummet under tiden som den är till försäljning. Men vi hoppas någon tysk nappar på den snabbt.. SÅ ja, lite lätt kaos råder här hemma. 
 
 
påsk-presenter
Under påskhelgen har Bodil fått så fina presenter. Här är några av dem. 
Myspölen är från mig och Markus. Perfekt när Bodil mer och mer börjar utforska sin rörlighetsförmåga och kan rulla runt med sina leksaker där i. Den är köpt härifrån.
Mängder av fina kläder har hon fått, bland annat två klänningar. Komiskt nog har min mamma och moster köpt likadan klänning, men i olika färger. Systrar med samma smak då haha.
Kaninen hade min syster skickat med som en liten påsk-present och böckerna fick vi av mina föräldrar. Dags att börja mjuka upp stämbanden så vi kan sjunga alla barnvisor snart... 
Tavlan hade Lea med sig när hon var här senast, som påskpresent. En tysk dikt med en liten skyddsängel i. Så söt.
Från min moster fick Bodil även den här söta lilla fe-musen.