förvandling
Nu har vi färdigställt förvandlingen i vårt sk. "tredjerum", som nu har bivit 100% barnrum. En av de större projektet i och med detta var att göra om garderoben som stod där, Dombås från IKEA. 
Såhär såg den ut innan. 
EFTER.
När vi var var färdiga såg den ut såhär istället och det blev faktiskt en väldigt stor förändring. 
Den högra dörren tog jag bort och spacklade igen hålen där den satt, samt hålen som används för att justera nivån på hyllplanen. De två dörrar jag behöll satte jag på lister gjorda av frigolit. Ett för övrigt väldigt bra material att jobba med när man inte vill får massa extra tung vikt. 
Min kära man hjälpte mig att såga dessa till rätt vinklar. Listen som sitter uppepå skåpet är även det i frigolit. 
Några ben fanns inte på garderoben men det ville jag ha. Hittade en modell som passade perfekt i stilen; runda träben som vi monterade fast på undersidan och målade. 
Nya handtag kom på plats också. Små söta knoppar som jag tycker passar bra in i skåpets nya stil. 
Färgvalet var inte självklart från början, men det föll sig naturligt att skåpet såklart skulle bli blå. Passar fint ihop med fondväggen jag målat. Har rollat hela skåpet förutom listerna som har målats med pensel. Hela skåpet är målad två gånger med en sidenmatt möbelfärg. 
Vi är supernöjda med resultatet och garderoben fick den där gamla, antika känslan, som jag ville ha. jag tycker det gör sig extra bra att blanda in "gamla" möbler med nya i just barnrum. 
 
Fler bilder kommer på resten av förändringen i rummet, men i ett annat inlägg.