Dagisbesök, fruktträd och färska hallon
I morse fick vi sätta i en extra växel när vi hade vaknat. Vi skulle nämligen promenera bort till ett dagis som Bodil förhoppningsvis kommer få en plats i till våren. Vi planerar att skola in henne runt februari, och nu håller vi tummarna att det finns plats, men vi fick lite förhoppning när chefen sa att hon minsann trodde att det skulle finnas. Dagiset kändes trevligt och mysigt. Väldigt likt svenska dagis. Jag hoppas så att Bodil kommer trivas men är inte så orolig för hon lyser upp direkt hon ser andra barn i hennes ålder. Och även när hon ser sig själv i spegeln också ska tilläggas. Idag stod jag i köket och förberedde lunchen, då hör jag att Bodil har förlyttat sig i sin gå-stol och står inne i vårt sovrum, på tå, för att kunna se sig själv i spegeln och ger ifrån sig största leendet. Lilla vännen, hon tror säkert att det är en kompis hon ser då haha.
Tog en snabb bild med mobilkameran. 
I Bodils rum är det skåpet som är blickfånget. Inget mig emot för jag är barnsligt nöjd över förvandlingen vi gjort från en sån här garderob till detta. 
I eftermiddags plingade det till i min mobil. Det var mamma som skickade en drös dagsfärska bilder från vårt sommarhus, bland annat de här två. Känns underbart att vi har både päron, äpplen, hallon och krusbär i trädgården. Och såklart Bodils egna körsbär, som vi planterade under hennes namngivningskalas i somras. Just nu fanns det ätbara hallon, som mamma snabbt tog och åt upp innan något ovälkommet djur hann före. Helt rätt resonerat! Päronet fick hänga kvar för det var inte riktigt moget än, men bara att få ha ett päronträd som levererar päron tycker jag är härligt.
En varm julidag planterades två hallonbuskar av vår kära vän Stefan.