Dagisbesök, fruktträd och färska hallon
I morse fick vi sätta i en extra växel när vi hade vaknat. Vi skulle nämligen promenera bort till ett dagis som Bodil förhoppningsvis kommer få en plats i till våren. Vi planerar att skola in henne runt februari, och nu håller vi tummarna att det finns plats, men vi fick lite förhoppning när chefen sa att hon minsann trodde att det skulle finnas. Dagiset kändes trevligt och mysigt. Väldigt likt svenska dagis. Jag hoppas så att Bodil kommer trivas men är inte så orolig för hon lyser upp direkt hon ser andra barn i hennes ålder. Och även när hon ser sig själv i spegeln också ska tilläggas. Idag stod jag i köket och förberedde lunchen, då hör jag att Bodil har förlyttat sig i sin gå-stol och står inne i vårt sovrum, på tå, för att kunna se sig själv i spegeln och ger ifrån sig största leendet. Lilla vännen, hon tror säkert att det är en kompis hon ser då haha.
Tog en snabb bild med mobilkameran. 
I Bodils rum är det skåpet som är blickfånget. Inget mig emot för jag är barnsligt nöjd över förvandlingen vi gjort från en sån här garderob till detta. 
I eftermiddags plingade det till i min mobil. Det var mamma som skickade en drös dagsfärska bilder från vårt sommarhus, bland annat de här två. Känns underbart att vi har både päron, äpplen, hallon och krusbär i trädgården. Och såklart Bodils egna körsbär, som vi planterade under hennes namngivningskalas i somras. Just nu fanns det ätbara hallon, som mamma snabbt tog och åt upp innan något ovälkommet djur hann före. Helt rätt resonerat! Päronet fick hänga kvar för det var inte riktigt moget än, men bara att få ha ett päronträd som levererar päron tycker jag är härligt.
En varm julidag planterades två hallonbuskar av vår kära vän Stefan.
 
söndagslunket
Igår morse blev ordningen återställd här hemma efter att pappan i huset varit iväg på match. Han åkte redan fredags morse så jag och Bodil har fått klara oss på egen hand. Mina föräldrar åkte även dem från oss i fredags morse så det blev ganska tyst här hemma fredag och lördag haha. 
Igår var det typiskt söndagstempo här hemma. Jag gick ut och sprang min vanliga(!) runda. Yes, jag har kommit igång på riktigt nu efter semestern och vill köra 3-4 pass i veckan, och en löptur på ca 30 minuter är alldeles lagom för mig just nu.
Och efter löpning får man belöning i form av hemmagjorda chokladbollar. Ett gott tips är att ha lite mindre smör än vad som står i receptet samt ta oboypulver istället för den mängd vaniljsocker som egentligen ska vara i. Om man, som jag, gillar när det smakar lite extra choklad. Och sen lägger jag alltid i 2-3 msk kallt kaffe i smeten. Mumma på det! De stod serverade lagom till 3-kaffet.
Igår tog jag också fram Bodils "min första tid-bok" för det behövdes fylla i lite i den. Damen här hemma har nämligen börjat krypa och det behövdes såklart noteras i boken. Lika bra när minnet är färskt och en vet exakt dag detta skedde. Faktiskt samma dag som mormor och morfar var här och hälsade på så de kunde bevittna, så även det skrevs ner i boken (:
Hon är så gullig. Det går ju inte fort och är lite ostadigt, men på bara några dagar går det redan lättare för henne. När vi ändå är inne på Tema Bodil kan ju också nämnas att hon numera har 8(!) tänder. 4 nere och 4 uppe. De ploppar upp hej vilt där inne i munnen. Vi trodde faktiskt att det var just nya tänder som spökade när hon var febrig förra veckan. En kväll hade hon nästan 40 grader stackarn, men samma dag som vi beöskte doktorn försvann febern och hon piggnade till fort. Och enligt doktorn var det inte tänderna utan bara vanlig feber.
Bodils rum behövdes städas lite igår och ett nystädat rum bli ju alltid väldigt fotovänligt. Jag får en del frågor om vägghyllan, som numera är ett Cirkus. Hyllan är köpt på Lidl av alla ställen här i Tyskland och hur jag gjorde det till cirkustält kan du läsa om här.
Mellan varven igår hann jag färdigställa en ny illustration. Jag har döpt den till "syskonkärlek" som också har blivit ett print. Ni som följer mig på Instagram får just nu en rabattkod i min webbshop. Tips!  
 
J'ADORE!
Lite mer kärlek åt folket. Därför har jag gjort det här printet, så sent som idag blev det både upptryckt och uppsatt här hemma. Bakgrunden är målad med akvarellfärg och texten skrivet på datorn, och jag blev löjligt nöjd! Rött och rosa är så fint ihop. Om ni är sugna på att köpa printet så hittar ni det såklart i min Webbshop