DIY Sänglampa
Det visar sig vara samma sak varje år. När hösten närmar sig har jag extra stort behov av att göra om här hemma. Det behöver inte vara några större förändringar, men ändå göra nåt. Och det senaste jag spånat idéer på är vårt sovrum. Jag ville "få tillbaka" vårt ursprungliga sovrum lite mer och då tyckte jag bland annat att det var på tiden att ta ut skötbordet därifrån. Vi har ett väldigt litet badrum, därför behöver skötbordet tyvärr alltid stå i nåt av våra andra rum, men att det behöver stå i sovrummet känns lite onödigt nu när Bodil ändå sover hela nätter och inte behöver byta blöja nattetid. Tidigare har det varit väldigt smidigt att bara kunna byta i sovrummet. Men nu åkte det ut. 
 
En av sakerna jag ville förnya i sovrummet var våra sänglampor. Och varför köpa när man kan göra egna, som jag brukar tänka... Så här kommer en liten beskrivning på hur jag och Markus gjorde när vi alltså byggde två nya sänglampor till oss.  
Förutom en glödlampa, en sladd med "släck-och-tänd-knapp" och metalldelarna att fästa själva glödlampan i, så behövdes en träkloss. Jag ville ha en kvadratisk träkloss så vi mätte helt enkelt tjockleken på träbiten och sågade av bitar i samma längd. Våra träklossar blev 7,5x7,5 cm. 
Metalldelen som själva glödlampan fästs i behövde sitta fast ordentligt i träklossen. Det löste vi genom att försänka ca 1cm med en borr i passande storlek. 
En viktig detalj i min påhittade lampkonstruktion var att inte ha några synliga skruvar i träklossen. Därför använde vi skruvstift. Ena delen skruvas fast i väggen och den andra på baksidan av klossen i ett förborrat hål. 
Träklossarna behövde målas. Vi (läs jag) valde svart färg.
När färgen torkat borrade vi ett hål rakt igenom klossen. Från ovansidan till undersidan. Där igenom drog vi lampsladden. Detta var såklart viktigt att göra innan vi skruvade fast den blå och bruna sladden på "kopplingsdosan".  
När det var gjort var det bara att fästa ihop de sista metalldelarna innan själva glödlampan kunde skruvas på.
Vi är otroligt nöjda och glada att det faktiskt funkar att bygga ihop egna lampor utan några större problem.
Hoppas ni tycker det är en någorlunda bra beskrivning.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress