Asiatisk sallad, jobb och julgransplaner
Hej, 
Då var vi igång med denna veckan. Hoppas den startat bra hos er. Hos oss började den kl 6.15. Bodil var tydligen inte sugen på att sova längre denna morgon, så vi hoppade upp allihop. Gjorde ordning frukost och satte på Julkalendern. Så mysigt ju. Jag har inte sett julkalender på många många år, men i år känns det mysigt när Bodil "tittar" lite också.
När frukosten var bortdukad tog jag fram mina målarpenslar, för jag hade ett jobb som skulle slutföras. Ett familjeporträtt.
När jag målat klart och Markus kom hem från sin morgonträning åkte jag och handlade ingredienser till dagens lunch. Detta stod på menyn; Asiatsiskt nudelsallad med marinerad kycklingfilé
Och den här rätten är så god att jag gärna skickar vidare receptet.
Nudelsallad:
1 paket glasnudlar.
1/2 purlolök
10-15 st sockerärtor
5-6 dl grovhackad vitkål 
Ca 1 dl cashewnötter
Färsk koriander
 
Hacka alla grönsaker i mindre bitar och lägg i en skål. Koka glasnudlarna och sköljd dem sedan i kallt vatten. (de ska bli genomkalla). Klipp nudarna lite med en sax, blanda sedan dem ihop med grönsakerna. 
 
Dressing till salladen:
1 1/2 pressad lime
Soja
Sesamolja
Tänk på att vara försiktig med sesamoljan så den inte tar över i smaken för mycket. 
Blanda allt och häll över salladen. 
Tips! Salladen blir godare ju längre den får stå och safta till sig. Gör gärna tillräckligt att du kan äta dagen efter också så märker du att smakerna kommer fram. 
 
Marinad till kycklingfilé (räcker till 4 st):
1 Finhackad rödlök
3 msk rapsolja
3 msk soja
6 msk sweet chili
2 st pressad vitlök
Svartpeppar
Jag funderar på årets julgran. Förra året såg granen ut såhär och var perfekt i storlek. Men då hade vi en nyfödd som låg och sov hela dagarna, i år är det ju lite annorlunda så jag vet varken vart granen ska placeras eller storleken på den. Jag pysslade ihop julgransdekoration i papper förra året, så vi behöver inte vara rädda att de går sönder som de åker i backen. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress