barnrum
Mina tankar att få inreda barnrum började nog surra i huvudet direkt jag fick reda på att jag var gravid haha. 
I samma sekund som jag själv blev gravid kändes det som att hela instagram också blev det. För det var barnrum, sänghimlar och gravidmagar om vartannat i flödet kändes det som. Men det gjorde såklart att jag fick massor av inspiration precis när jag behövde det. 
 
DIY-nörd som jag är vill jag skapa så mycket jag bara kan på egen hand. Fokus nu var att göra en egen sänghimmel. En sänghimmel som skulle passa fint in i vårt gröna sovrum. Inspiration på vilken nyans jag skulle satsa på fick jag härifrån. Patrolgrön sänghimmel var ju såklart det vi skulle ha. 
Tyget till detta fann jag på ikea och är från början två st gardinlängder, som jag sytt ihop. Efter lite sökningar på google kombinerat med min egen hjärna fick jag ihop denna.
 
För att öka mysfaktorn har jag fäst en ljusslinga på insidan av sänghimlen också. Ljusslingan med bollar som hänger i hörnet av sängen är det senaste tillskottet till denna hörna. Det är perfekt att tända dem när jag ammar på nätterna för ljuset är inte så skarpt. 
 
Jag har klippt ut lite stjärnor i guldpapper och gjort en vimpel av dem. Några av stjärnorna är glittriga, det blir fin effekt när det reflekterar mot ljusslingorna.  
 
Vägglampan är köpt på Ikea och regndropparna är utklippta från svart dekorplast. Printet på svanen har jag målat och finns att köpa i min webshop. Tavlan med bokstaven B står såklart för Bodil och är också målad av mig. 
 
Vägghyllan har jag snickrat ihop och målat i samma kulör som väggfärgen. Tycker det är så fint när väggar och snickerier smälter ihop. I hyllan samlas lite gott och blandat som är fint att dekorera.
 
 
fettisdag
Dagen till ära har jag bakat mina allra första semlor. Jag utgick från detta recept men gjorde bara halv sats. Nån måtta får det ju vara..
 
Som sällskap hade jag den här damen.
 
Följ med så ska jag visa hur vi gjorde.
 
Blanda samman fingervarmt smör, mjölk, ägg, kardemumma, salt och socker.
 
Till en smidig deg som ska jäsa i ca 40 minuter.
 
När degen är jäst
 
delar du upp den till små bollar som läggs på en plåt. Dessa ska jäsa i ca 30 minuter under handduk. 
 
När jästiden är slut penslas det på uppvispad ägg och körs in i ugnen ca 8 min på 225 grader.
 
Låt dem svalna en stund under handduk.
 
Under tiden blandar du ihop ingredienserna för mandelmassan. Skär av en bit av bullen som sen blir lock. Och gröp ur lite för att kunna fylla med mandelmassan och grädden.
 
Placera en klick med grädde och lägg på locket. Avsluta med att strö över florsocker. 
 
Låt de stå en stund i kylskåp för att safta till sig lite.
 
Sen är det bara att hugga i tillsammans med en kopp. 
 
Av en halv sats blev det 12 bullar. jag frös in alla utom fyra, som jag gjorde lagom stora semlor av. Då förstår ni att en halv sats räcker gott och väl. 
 
Testa, dem blev jättegoda!
 
Skriva ner
Köpte för ett tag sedan den här fina anteckningsboken. Den är fortfarande helt blank, men jag ska försöka bli bättre på att anteckna vad som händer då och då. Är ju kul att gå tillbaka och läsa om några år. Jag vet ju hur kul det är när man hittar gamla anteckningsböcker från när man var yngre. Och just denna bok är så bra för den påminner lite om en almanacka fast inte bara för ett år..
 
Och visst är det ändå nåt med att skriva ner saker för hand?
 
Köpte boken på Urban outfitters av alla ställen. Visste inte ens att de sålde annat än kläder.