Kuddfodral, haklapp och en klänning av spilltyg
Ytterligare en haklapp har knåpats ihop. Jag lämnade nämligen kvar den här haklappen i sommarhuset med flit. Bra att ha även till nästa sommar tänkte jag. I och med det fick jag anledning att sy en till att ha här i Tyskland också. Den nya haklappen fick bli i samma fina tyg som jag sydde hänglsebyxorna tidigare i veckan.  
Av samma tyg räckte det att sy en kudde i storlek 50x50 också.
När jag packat ihop symaskinen och tänkt att jag var "klar" med syandet ett tag framöver fick jag för mig att sy en klänning till Bodil. Hade spilltyg kvar från ett väldigt fint tyg jag köpte tidigare i somras. Så en klänning räckte det till.
Baksidan gjorde jag såhär. Med en öppen glipa för att lätt kunna trä klänningen över huvudet, och för att kunna stänga och öppna sydde jag fast en liten knapp och ögla. Halsringingen är sydd med kantband.   
Och för att slippa synliga sömmar runt armhålen sydde jag ett "innefoder". Vet inte om det kallas exakt så, men genom bilden kanske ni förstår hur jag meanar. 
Kanten längst ner syddes med volang. 
Precis som de tidigare plagg jag hunnit sy till Bodil den här veckan, har jag utgått från redan färdiga plagg samt gjort egna mönster utifrån mått som passar henne. Jag har bland annat mätt hennes rygg och midja för att få till proportionerna rätt. Det är extra viktigt att få till måtten när en syr på tyg som inte är strech. På Instagram förstår jag att folk undrar hur tusan jag hinner/orkar sådana här typer av projekt. Om man aldrig har sytt så förstår jag att det är lite saftigt att hinna sy tre plagg på 4 dagar, men eftersom jag sytt (på hobbynivå) så länge jag kan minnas, flyter det på bra, och jag vet hur jag ska sy för att få till olika "modeller" och "tekniker".  Sen hjälper det mig mycket när jag hunnit få en tydlig bild i huvudet. Jag går oftast igenom hur jag ska sy hela plagget innan jag ens börjat klippa ut tyget. Det underlättar för att det ska gå snabbare.