Några rader om veckan

Veckan har gått i ett. Det vill hinnas med så mycket det bara går nu eftersom Markus åker tillbaka till Tyskland på söndag. Att fyra veckor kan gå så fort. Buuu! Jag och Bodil får klara oss utan pappan i två veckor innan vi åker tillbaka hem till Tyskland. 

Men som sagt, vi har haft ett fullspäckat schema hittills i veckan. I måndags packade jag in Bodil i bilen för att möta upp syster i stan. Och från stan fick vi med oss den här söta lilla hunden som Lisa (med familj) köpte till Bodil.I tisdags hade vi besök av min kusin Sanna och hennes Andreas. Vi styrde upp en grillkväll och hade en superskön kväll ute på terassen. De hade också(!) med presenter till Bodil. Hon blir så bortskämd av alla våra nära och kära så det är helt galet. I paketen låg ett halsband med en månadssten i. Såå himla fin. Och att månaden Novembers sten är gul blev jag extra glad för.Och såklart en mumin-mugg. Passade utmärkt att få det från Sanna, som är halvfinsk, precis som jag.Men innan besöket hann jag göra något som jag tänkt på länge, men som inte gått förrän nu. Nämligen "bygga på" tatueringen jag har på armen. Ni som följer mig på Instagram har redan sett en bild på den där. Nu är jag supernöjd och äntligen känns den helt färdig!

Måla måla fönster. Markus ser till att måla färdigt fönster innan han åker igen. Och jag hjälper faktiskt honom också ska ni veta. Jag skrapar bort gammal färg och slipar.. Slitjobb, men det blir ju så himla bra när det är färdigt. Sen har jag glömt visa den här söta buketten som min mamma och pappa hade med sig förra söndagen, när vi kalasade. Den har knappt slagit ut, men jag tycker den är så himla fin redan nu.  Det här inlägget svävar iväg i alla möjliga riktningar nu märker jag, men då kan jag lika gärna passa på att visa en rolig lösning jag gjorde med en taklampa. Jag vände den bara upp och ned och vipps blev det en fin vas. Det är inte jätteofta man hittar låga, fyrkantiga vaser i butiik, men nu har jag en. Älskar att se nåt och använda det till nåt helt annat än vad den är till för från början. I vasen just nu står det färsk myntha som luktar så gott.Vi har en buske på tomten som har slagit ut i blom under tiden som vi varit här. Jag har ingen aning om vad det är för sort, men den är väldigt fin. Jag gillar vita blommor mot vårt röda hus extra mycket. Kommer nog plantera vita rosbuskar längs huskanten så småningom. Det hade vi i mitt föräldrahem när vi var små och det var så fint. Innan vi var bortbjudna på grill hos Markus bror igår hann jag springa in på tygaffären och handla några längder. Jag och syster Lisa ska ha en sydag på söndag och då är det bäst att fylla på lagret lite med diverse.  Mellan varven som vi får besök i huset eller hälsar på folk sitter jag och Markus mycket i IKEAs homeplanner på kvällarna, för att planera nya köket. Homeplannern och en lasermätare är just nu vår bästa vän. Och även om det nya köket inte kommer på plats förrän nästa sommar så har vi redan beställt en diskho. Jag vill inte chansa på att den diskhon jag velat ha väldigt länge ska ta slut eller utgå från sortimentet, därav den tidiga beställningen. Och det var inte alls dumt att beställa den redan nu för då blir det lättare att se vart rörmockaren ska sätta in de nya rören. Det är så mycket tankar och idéer som snurrar, men nu har vi kommit fram till den bästa lösningen. Och det bästa är att vi kommer kunna låta några idéer hållas öppna för att "känna in" lite pö om pö hur saker och ting kommer placeras ut. Det känns skönt. Det viktigaste är iallafall fastställt. Vart diskho, diskmaskin och spis samt kyl och frys ska vara.

I ett tidigare inlägg nämnde jag att vi hittat en hel del olika tapeter när Markus rev ner väggarna i ett av rummen. Och en av tapeterna var den här. Jag tycker den påminner om en William Morris-tapet.Just nu inspireras jag väldigt mycket av den, både i färg och form.Fångade det här smilet på bild tidigare idag. Hon gör sig bäst av att bada utomhus när vädret tillåter så hon kan plaska och skvätta fritt. Ett äkta fredagsbad fick det bli!Idag kommer en ny omgång med gäster och hälsar på oss. Sanne, Johan och lille Ebbot kommer och umgås med oss fram till imorgon förmiddag. Ska bli så mysigt och kul att träffa dem på tu man hand tillsammans med våra små bebisar.

Det var allt för nu. Kram och Trevlig helg!

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress