senaste dagarna
Go kväll!
Semesterkänslan håller i sig, fast med en hög dos av aktivitet ändå. Både i och utanför huset.
När midsommarhelgen var över hade Markus börjar riva väggarna i ett av husets rum.
- Välkomna in i vårt kök! Vi har bestämt att byta plats på köket. Att ha köket i just detta rum känns mycket mer naturligt och framförallt trevligare med den fina sjöutsikten vi ser från fönstret här inne, vilket är en viktig detalj för oss. 
Markus och hans pappa har påbörjat rivning av golv och utgrävning av jorden under golvet. Längre fram ska ett nytt golv sättas in så vi till sist kan sätta in ett nytt kök. Vi valde att redan denna sommar starta med golvet eftersom det är fördel att Markus kan hjälpa till med det tunga arbetet. Sen har vi tid att sätta oss och planera hur vi vill att vårt kök ska se ut. Detta planerar vi ha på plats till nästa sommar. Men vi har också fokuserat på utsidan av huset i år. Det kommer bytas yttertak senare i höst och vi har även hunnit måla om några fönster, som är i stort behov av både färg och kitt. 
Mitt i den påbörjade rivningen fick vi besök av Markus mormor. Med sig hade hon denna ljuvliga bukett, och jag kunde inte låta bli att fota den mitt i allt renoveringsdamm. Blev ju väldigt fin konstrast kan jag tycka.
Det är spännande med gamla hus och allt som gömmer sig där. Alla dessa tapeter som bara gömde sig i detta rum. Så kul att hitta sånt. Och jag har till och med sparat en bit av en tapet som jag tyckte vara så himla fin.
När det mesta dammet yrade runt i huset tog jag Bodil under armen och gjorde ärenden på stan. Bäst att passa på när det inte är kul att vara inomhus. Köpte schampoo och balsam som innehåller 95% naturliga ämnen. Bra tänker jag, men jag köpte dem mest för att förpackningarna föll mig i smaken haha. 
Senare samma dag fick vi besök av min vän Emmelie. Hon hade med sig detta gulliga paket till Bodil. Så himla snällt. När paketet hade öppnats packade vi in oss i bilen och åkte till Hjo, jag, Emmelie och Bodil. 
Från Hjo fick vi inte med oss något, förutom mätta magar av både lunch och glass från Moster Elins. Däremot väntades det en loppisrunda med min mamma dagen efter. Från samma ställe som jag fyndade det här hittade jag under denna runda de här fina sakerna. Extra glad blev jag över den lilla kannan och den större vasen, som passade så fint ihop. Den stora vasen är från Rörstrand, medan den lilla från nåt jag inte känner till. Ytterligare en Höganäs-vas fick  också komma med hem. 
HIttade även den perfekta lampskärmen till min fina lampfot, som jag köpte förra veckan på samma loppis. 
Den passar perfekt och har exakt den formen som jag varit ute efter.
Sista saken jag vill visa är det här täcket/filten som jag sytt nytt överdrag till. Fina filtar att ha på sin trädgård är A och O. Eller kanske inte, men ni vet ju att jag gillar att pyssla, så varför inte göra en snabb förändring av nåt som kommer användas flitigt här ute. Och tröttnar Bodil att kolla på sina leksaker när hon sitter på täcket, finns ju massor att kolla på ändå, både hundar och blommor! Blomtyget är för övrigt samma som fodralen till våra utemöbler, fast med blå bakgrund istället.