Husets befintliga skick

Tiden vi än så länge har tillbringat i stugan har inneburit väldigt mycket "komma i ordning". Medan vi smider planer på hur huset ska formas i framtiden tar vi vara på att känna oss hemma i husets betfintliga skick så gott det går. 

På övervåningen har bland annat ett rum blivit lite av ett barnrum. Dock är det inget barn som sover där i dagsläget. Bodil sover än så länge i samma rum som oss, eftersom det krävs lite uppmärksamhet på nätterna. 

Men på sikt (läs nästa sommar) ska hon väl vara redo att sova i ett eget rum. Då är jag så glad att detta finns. 

Passande nog hade jag tagit med mig ett av mina senaste print; Fiskarpojken, och den gör sig väldigt fint ovanför sängen. Och på tal om sängen. Den köpte jag nån vecka innan vi kom till Sverige tack vare min syster. Hon såg en annons på nätet och tänkte på mig som hade nämnt att jag var på jakt efter en växarsäng. Det som är extra bra med just denna säng är att den är en kombination av spjälsäng och växarsäng. 2 in 1 liksom. Hurra för det tycker vi! Skåpet bredvid sängen fanns i huset när vi flyttade in. Inte mig emot eftersom jag tycker det är sååå fint. Däremot saknaskpen på en av lådorna så jag kommer byta ut dem till något annat. 

På nedervåningen är det en härlig färgkombination i rummen. Med lite efterforskning tror jag att tapeterna är från mitten av 20-talet, då huset är byggt, men jag är inte helt hundra. Och visst kan de kännas charmiga var för sig, men tillsammans och i alla rum, blir det lite lätt kaos i ögonen haha. Det "gula rummet" var nåt typ av matsalsrum men har ni blivit ett gästrum tills vidare. Vi kommer ha sovgäster här i omgångar och då är det trevligt att de får ett ordentligt rum att sova i. 

Möblerna i detta rum har samlats ihop från andra rum i huset. Jag fokuserade på att samla alla teakmöbler här. Sängarna, som inte syns på bild, är även dem i teak och faktiskt väldigt väldigt fina tycker jag. Ska se till att fota dem så småningom så ni kan få se. 

Lupinerna som jag satte i vas luktar ljuvligt och skapar genast en ombonad och somrig känsla. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress