DIY sängkläder
Här kommer ett enkelt och billigt DIY tips. Sy egna sängkläder i barnstorlek.
Jag sydde två varianter i somras; påslakan (100x130cm) och örngott (38x55cm). Jag har förstått i efterhand att det varierar lite på storlek när det kommer till täcke och kudde för barn. IKEA har ett eget mått så därifrån kunde jag inte köpa om det skulle passa sängkläderna jag sytt. Men med hjälp av min mamma kunde hon hitta täcke och kudde med mått som stämde med mina, från hemtex
 
 
Detta set är sytt med ett molntyg samt helvitt lakansväv. Eftersom tyget var på rulle när det köptes och jag ville ha molnen åt rätt håll så gjorde jag det enkelt för mig att bara ha ena sidan med det tyget. Det skulle bli så mycket spill annars. Så "Baksidan" är helvitt. För att det skulle hända nåt så har jag sytt en del av "framsidan" också med vitt tyg, och på det sytt fast ett virkat band i grå färg. Har gjort samma sak på kudden för att få en helhet.
 
 
Tyget med fåglar och löv hade jag hemma sedan innan. Det kommer från IKEA och är köpt som metervara. Hade från början sytt gardiner av det. Gardinerna har jag inte använt på många år och eftersom tyget är lakansväv så passar det perfekt som påslakan. Och det är ju alltid bra att använda sånt man redan har hemma..
 
Jag har sytt på samma sätt som det andra påslakansetet, men till detta har jag använt ett helvitt lakan vi hade hemma som "baksida". Med andra ord blev detta påslakanset helt gratis.Tummen upp för det!
 
Alla tyger är tvättade i 60 grader innan jag klippte och sydde ihop dem. Eftersom vissa tyger krymper så är det bäst att tvätta innan för att ta det säkra före det osäkra. 
 
Detta är ett superenkelt syprojekt, så även om du är ovan med symaskin klarar du detta utan problem! Och det bästa är att använda sånt du redan har hemma som ligger och tar plats, eller hur!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress