efter regn kommer solsken
Även om de flesta dagarna denna vecka har regnats bort så fick vi iallafall en härlig helg som avslutning. Och sommartid på det. Som jag helt missat och inte kom på förrän jag såg klockan på spisen i morse. Den stämde  ju inte med klockan på mobilen, och då slog det mig.
Från det ena till det andra. Följ med så ska jag visa vad som hänt den senaste tiden. 
Förra veckan förlängde jag den här tavelväggen lite. Den är i ständig förändring, så bli inte förvånade om ni får se en ny bild där den ändrats igen. 
Jag har kommit in i någon form av bakperiod just nu och hunnit testa två olika sorters kakor den här veckan. Först ut blev chokladmuffins, med muffinsformar gjorda av bakplåtspapper. Upptäckte nämligen när jag blandade ihop chokladsmeten att vi inte hade formar, men detta funkade perfekt. Och dem blev väldigt goda och lagom kladdiga. Nån dag senare provade jag på att baka hemmagjorda munkar med vaniljkräm. Det gick åt fanders så en hel plåt åkte i soporna... Bättre lycka nästa gång, om det blir nån. Kände mig inte jättebekväm med att fritera i olja..
I lördags vaknade vi upp till en klarblå himmel och den här utsikten från vardagsrummet. Underbart att värmen börjat komma nu.  
Till lunch denna dag blev det rester. Slät soppa gjord på palsternacka, potatis och lök, som Markus lagade dagen innan. Åt den första gången hos några vänner här i Tyskland i julas och tyckte den var såå god. Så den har vi kopierat några gånger efter det. 
Idag var vädret lika bra som igår och jag ansåg en bättre dag att göra sin premiär joggingtur efter graviditeten inte fanns. Så jag knöt på mig joggingskorna och sprang en runda, som nästan blev 4 km lång. Väldigt lagom start och hurra för mig som orkade hela(!) rundan. Hoppas det känns lika bra nästa gång jag tar mig ut. Är ju känt att andra rundan är väldigt tung.. 
Imorgon laddar vi upp med en ny vecka, som kommer avslutas med två dagar i Berlin. Bodil ska äntligen få ett svenskt pass. Därav resan till Berlin och svenska ambasaden. Och på tal om Bodil. Hon har ju för jössenamn börjat få tänder. Två tydliga början på tänder syns längst fram i hennes underkäke. Inte konstigt att hon velat stoppa allt hon ser i mun den senaste tiden. Det kliar fömodligen nåt kopiöst kan jag tro.. 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress