tre nyanser av rött
Har fyllt på garderoben med lite röda toner. Kortärmad blus/skjorta från H&M och solbrillor därifrån också. Sandalerna är ett second handfynd som jag gjorde för tre år sedan. Minns att jag fick dem för bara 40kr så det var ett riktigt kap. Tycker det är extra fint att bära rött på sommaren, när man fått lite färg. 
 
 
gårdagen
Igår var det som bekant kristi himmelsfärd, men också Fars dag (i Tyskland). Här är både mors -och fars dag under maj månad. Ganska smidigt kan jag tycka, och lätt för folket att komma ihåg. 
Hur som, att det var just fars dag, visste vi. Eller rättaresagt Markus hade påminnt mig ett antal gånger så det var svårt att missa haha, men av nån konstig anledning hade vi missat att det för övrigt var en röd dag och alla matbutiker var stängda...
Min dag började iallafall en halvtimme innan resten av familjen. Då tog jag dagens första kaffe och fortsatte med att grovskissa på en grej jag ska göra. Återkommer om detta vid senare tillfälle. 
När Markus åkte iväg på sin morgonträning gick jag och Bodil ut på vår (nästan) dagliga promenad. Och längs vägen plockade jag med mig småblommor. Har dålig koll på blomnamn, och om ens allt räknas som blommor eller om det är ogräs, men jag plockade det jag tyckte såg fint ut. 
Fint va?! Och att ställa vasen i ett av hyllplanen i blåa garderoben framhävde blommorna så fint när jag fotade. 
När vi kom hem från promenaden packade jag upp lite nya kläder som kommit på posten dagen innan.
Tema sommar. Det ekade nästan tomt med sommarplagg i Bodils garderob, i rätt storlek, så det var nödvändigt.
Alla kläder kommer från H&M. De blå sandalerna köpte jag i en affär här i Coburg. På pojkavdelnigen(!) jag var inte så sugen på att köpa rosa sandaler med fjärilar på nämligen...
När det var lagom för eftermiddagskaffe hade jag slängt ihop en kladdkaka, efter önskemål från Markus. Lite kalas-känsla skulle vi ju ha på fars dag. Dock ljuger bilden för när Markus ska ta sig en bit är den helt ogräddad. Jag hade förmodligen haft rejäl amningshjärna och satt ugnen på 75 grader, och inte 175, som det ska vara haha. Så fikat blev något fördröjt..  
 
 
Gott och blandat
Blomsäsongen är här och det märks i mitt intresse för att måla blommor på papper. Den här veckan har jag tydligen varit väldigt sugen på det, vilket har resulterat till två olika motiv. 
Den ena kom upp på väggen i sovrummet. Har ett tag varit sugen på att ha en tavla med blommotiv och som känns "äldre" i stilen. Typ en tavla du kan köpa på loppis. 
För att få just den stilen köpte jag en ram i guldfärg, och målade passepartouten som ingick i ramen med brun färg. Sedan klippte jag ut en egen passepartoute av vitt papper för att få en smalare ram runt motivet också. Och ja, jag tycker faktiskt att jag fick fram rätt känsla.
Och på tal om målningar. Inte bara blommotiv som har målats i veckan. En kväll satt jag och egentligen målade ingenting, men i slutändan blev det ändå nåt. Haha, det lät luddigt. Men ni kanske förstår, när man sitter och målar utan att ha nån tanke på vad det ska bli. Får se om det blir nåt print av det. Det är nåt med det som jag tycker känns behagligt, trots alla färger. Kanske är de runda formerna?! Jaja.. 
 
Annars då? Sen i måndags har vi hunnit baka en ny omgång med jordgubbspaj. Kände att jag hade bra anledning eftersom vi hade kvar vaniljsås som behövde ätas upp.. 
Nu när värmen kommit så har balkongdörren stått på vid gavel i princip dygnet runt. Och det har varit öppet hus för alla insekter att flyga in. Nu har jag löst problemet (att jag inte tänkt på det tidigare?) genom att sätta upp tylltyg som jag hade liggandes. Sydde bara en kanal längst upp så jag kunde trä in en gardinstång. Eller faktiskt en stång för duschdraperi(!) Funkar alldeles utmärkt.