Gott och blandat
Blomsäsongen är här och det märks i mitt intresse för att måla blommor på papper. Den här veckan har jag tydligen varit väldigt sugen på det, vilket har resulterat till två olika motiv. 
Den ena kom upp på väggen i sovrummet. Har ett tag varit sugen på att ha en tavla med blommotiv och som känns "äldre" i stilen. Typ en tavla du kan köpa på loppis. 
För att få just den stilen köpte jag en ram i guldfärg, och målade passepartouten som ingick i ramen med brun färg. Sedan klippte jag ut en egen passepartoute av vitt papper för att få en smalare ram runt motivet också. Och ja, jag tycker faktiskt att jag fick fram rätt känsla.
Och på tal om målningar. Inte bara blommotiv som har målats i veckan. En kväll satt jag och egentligen målade ingenting, men i slutändan blev det ändå nåt. Haha, det lät luddigt. Men ni kanske förstår, när man sitter och målar utan att ha nån tanke på vad det ska bli. Får se om det blir nåt print av det. Det är nåt med det som jag tycker känns behagligt, trots alla färger. Kanske är de runda formerna?! Jaja.. 
 
Annars då? Sen i måndags har vi hunnit baka en ny omgång med jordgubbspaj. Kände att jag hade bra anledning eftersom vi hade kvar vaniljsås som behövde ätas upp.. 
Nu när värmen kommit så har balkongdörren stått på vid gavel i princip dygnet runt. Och det har varit öppet hus för alla insekter att flyga in. Nu har jag löst problemet (att jag inte tänkt på det tidigare?) genom att sätta upp tylltyg som jag hade liggandes. Sydde bara en kanal längst upp så jag kunde trä in en gardinstång. Eller faktiskt en stång för duschdraperi(!) Funkar alldeles utmärkt. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress