sista fixet i barnrummet
Nu har jag äntligen färdigställt allt i barnrummet. Det där "småfixet" som man tror går snabbt, men som ändå tar lite tid har äntligen blivit gjorda. 
Knoppar och dörrar har monterats på två vita Billy Bokhyllor. Eftersom vi inte har råd att ge all förvaring åt barnsaker, så har vi fått behålla mappar, pärmar och andra viktiga saker här i, och med hjälp av dörrar så slipper man se dem. 
Vi löste det väldigt enkelt genom att köpa två vita hyllplan med färdiga mått 40x100 cm vardera. Dem bredvid varann blev perfekt eftersom en Billy är 80 cm bred. MEN! jag mätte ju såklart från ytterkant till ytterkant. Det betyder att gångjärnen var tvungna att fästas på utsidan, annars går det inte att stänga luckorna, för dem blir för breda. Detta kunde min kära man förklara för mig när jag stod och var redo att montera fast dem.. så där lärde jag mig nåt; Att alltid mäta från innerkant till innerkant när dörrar/skåpsluckor ska monteras. Så vi fick alltså lösa problemet med gångjärn på utsidan.
Vägghyllan med tre boxar fick sitta kvar där den suttit tidigare, men jag ville göra den mer lekfull. Och vad passar då bättre än en cirkus. 
Bakgrunden målades lila (samma färg som väggfärgen vid skrivbordet). Tälten har jag gjort av baksidan av trasiga ramar. Ni vet den tunna "träpappen"(?) som håller bilden i ramen på plats. Den har nästan alltid en glansig yta, som jag ville ha, för att få en finare finisch när jag målade ränderna. Jag mätte och målade för hand med pensel. 
Ingen cirkus utan Starke man. Kroppen är gjord av en stor frigolitkula som jag målat hälften röd, hälften svart. Skivstången är gjord av träpinne (grillpinne) samt två träkulor som jag målat och limmat fast med limpistol. Armarna är även dem avklippta grillpinnar som jag kunnat trycka in i frigolitkulan försiktigt. Figuren står på en upp -och nedvänd liten ask för att få bra stabilitet.
Klätterapa som hänger i ringar är gjort av träkulor och svart sidenband. Banden fäste jag med två krokar.
Innan Bodil föddes målade jag ett eget pussel och skojade om att vårt barn kommer bara få hemmagjorda leksaker, och nu har jag gjort det igen. Stackars barn haha. Ne, men igår hittade jag fina träfigurer när jag var och handlade. Då kom jag på att jag kunde göra nåt kul av dem. Så jag byggde en ställning och trädde på figurerna på smala rundstavar, så de går att snurra och dra åt sidan. Jag fyllde ut varje led med att addera vanliga träkulor också och sammanlagt fick ställningen fyra våningar. Till sist skruvade jag fast platta "fötter" så den står stadigt.
Efter det här projektet vill jag inreda barnrum hela tiden. 
Isflingan

Wow så fint du gör!!! Så påhittig :) Du får mer än gärna komma och inreda barnrum åt mig i framtiden.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress