Nya detaljer i barnrummet
I dagarna har det skett lite förändringar (igen) i Bodils rum. Japp, jag kan inreda, pyssla, skapa projekt om och om och om igen i Bodils rum. Min kreativitet får vara som mest öppen i den här typen av miljö. Så, den senaste i ordningen är hennes nya sovhörna. Sängen har fått en ny plats. Eller egentligen har den tänkt stå där från första början sen hon började sova i eget rum, men jag har inte haft planerna klart hur resten av rummet skulle sett ut, så därför har det dröjt. 
Sedan jag tog ner sänghimeln i vårt sovrum (som också är ett DIY projekt) har jag varit sugen på att ordna en ny till Bodil. 
Denna gång landade jag i att göra en enklare lösning. Och den är så enkel att jag enbart har köpt två gardinlängder från H&M och sytt fast dem med varandra i ena änden, samt sytt en kanal där jag kunnat trä igenom en rundstav. Däremot var jag sugen på att ha ett tyg med mönster på denna gång. Och den gröna färgen gifter fint ihop med det blå skåpet. 
Om sänghimeln var ett projekt som gick supersnabbt att göra, tog det något längre tid att sy ihop detta lapptäcke..
som är Bodils nya överkast. Rutorna jag sytt ihop är 13x13cm. 6x8 blir totalt 48 rutor som jag sytt ihop. Och som oftast när jag syr nåt använder jag tygrester jag har liggandes hemma. Denna gången räckte det med nöd och näppe. Ett av tygerna hade jag mindre av så jag fick "lappa ihop" en ruta med två små. Men knappt nåt som syns och jag är hellre för att använda det jag har än att alltid köpa nytt material när jag får mina impulsiva idéer hela tiden. Överkastet är fodrat med flistyg, för att ge mer stadga. 
För några veckor sedan sydde jag även ett nytt överdrag till spjälsängsskyddet. Vi har detta, som jag helt enkelt klätt med nytt tyg. (påslakan vi hade hemma).
Cirkushyllan som jag pysslade ihop för några månader sedan har fått nya detaljer och ommöblering. 
Gröna draperier och vimplar har sytts ihop och häftats fast - en nyfiken elefant tittar ut
Innan sängen fick plats här stod det två Billy bokhyllor på rad, med dörrar som vi har monterat dit själva. Den ena har flyttat ut medan den andra står kvar. Men nu har den fått lister på dörrarna.
Jag har gjort på samma sätt som med dörrarna på det blå skåpet - använt frigolitlister och limmat på. De sitter som berget och är lätta att jobba med. Denna gången sågade jag alla vinklar själv och det är bannemej godkänt. Lite limduttande för att jämna till vissa skarvar, men ändå. Nu ska jag bara fundera om den ska förbli vit eller få en annan nyans..
 
Detta kanske skapar idéer och inspiration hos nån av er? Tryck gärna på <3-knappen om ni gillar inlägget och fråga gärna om ni undrar nåt av mina senast
 
 
Bodil 1 år
Den 17 november 2016 var jag beräknad att föda Bodil, men bebisen i magen tänkte jobba över.. I elva dagar.
Så! Den 28 november kl 12.33 kom Bodil äntligen ut efter igångsättning som påbörjades redan dagen innan. Den drog igång ordentligt (till slut), men fick ändå avslutas genom kejsarsnitt. Efter ca 9 timmar med frustrerande tankar som "varför kommer du inte uuuuuuut", kunde läkarna konstatera att föda henne vanligt skulle ge risk för stora komplikationer. Detta berodde på att hon låg nedåt med huvudet, men hade det snett uppåt placerats. Därför blev kejsarsnitt ett måste. 
Här ligger hon bara några timmar gammal <3 Älskade lilla vän. 
Efter några dagar på sjukhus fick vi äntligen komma hem och kunde påbörja så smått en vardag. En ovanlig, känslomässig och stillsam sådan, men den bästa av världar. 
Och vipps har det gått ett år. Igår firade vi Bodils första födelsedag. Med tårta, presenter och vänner som kom på kalas. Och redan förra veckan kom det paket på posten från Sverige. Både från mormor, morfar, farmor och farfar. 
Här är några av alla presenter hon fick uppradat.
En av två tårtor. Det var knappast Bodil som begärde tårtsorten, utan det var hennes kära pappa. Prinsesstårta. Jag gick all in med egengjorda bottnar, vaniljkräm och färgad marsipan, och den fick turligt nog godkänt haha.
Och här är ett busigt litet födelsedagsbarn. TACK för alla gratulationer Bodil fick på sin dag igår! 
 
 
 
 
Torsdag
Idag har det varit en fin dag. Solen har varit framme och det har inte heller varit så kallt. Markus spelade match borta igår och kom inte hem förrän 4-tiden i morse. Då sov jag och Bodil som grisar. Och strax efter 7 slog hon upp sina två blå och ville göra morgon. Pappan fick sova vidare medan jag och Bodil "smög" (Bodil kröp in några gånger till pappan och undrade varför han låg kvar där) upp och tände ljus och åt frukost. Älskar våra lugna mornar med Nyhetsmorgon i bakgrunden. 
Det blev eftermiddag och jag hade varit ute och sprungit, Bodil sov eftermiddagslur och Markus tog en nap på soffan. Då satt jag och målade av ett foto som jag tycker är fantastiskt fint. Det är Sofia som tar magiska foton som hon delar med sig av på bloggen och instagram. Tycker den känns som en mordern tappning av  Prinsessan på ärten.
Tidigare i veckan har jag gjort två andra illustrationer i form av porträtt. Den ena har jag tänkt sätta upp i Bodils rum, men det kan hända att båda kommer upp..