Nya detaljer i barnrummet
I dagarna har det skett lite förändringar (igen) i Bodils rum. Japp, jag kan inreda, pyssla, skapa projekt om och om och om igen i Bodils rum. Min kreativitet får vara som mest öppen i den här typen av miljö. Så, den senaste i ordningen är hennes nya sovhörna. Sängen har fått en ny plats. Eller egentligen har den tänkt stå där från första början sen hon började sova i eget rum, men jag har inte haft planerna klart hur resten av rummet skulle sett ut, så därför har det dröjt. 
Sedan jag tog ner sänghimeln i vårt sovrum (som också är ett DIY projekt) har jag varit sugen på att ordna en ny till Bodil. 
Denna gång landade jag i att göra en enklare lösning. Och den är så enkel att jag enbart har köpt två gardinlängder från H&M och sytt fast dem med varandra i ena änden, samt sytt en kanal där jag kunnat trä igenom en rundstav. Däremot var jag sugen på att ha ett tyg med mönster på denna gång. Och den gröna färgen gifter fint ihop med det blå skåpet. 
Om sänghimeln var ett projekt som gick supersnabbt att göra, tog det något längre tid att sy ihop detta lapptäcke..
som är Bodils nya överkast. Rutorna jag sytt ihop är 13x13cm. 6x8 blir totalt 48 rutor som jag sytt ihop. Och som oftast när jag syr nåt använder jag tygrester jag har liggandes hemma. Denna gången räckte det med nöd och näppe. Ett av tygerna hade jag mindre av så jag fick "lappa ihop" en ruta med två små. Men knappt nåt som syns och jag är hellre för att använda det jag har än att alltid köpa nytt material när jag får mina impulsiva idéer hela tiden. Överkastet är fodrat med flistyg, för att ge mer stadga. 
För några veckor sedan sydde jag även ett nytt överdrag till spjälsängsskyddet. Vi har detta, som jag helt enkelt klätt med nytt tyg. (påslakan vi hade hemma).
Cirkushyllan som jag pysslade ihop för några månader sedan har fått nya detaljer och ommöblering. 
Gröna draperier och vimplar har sytts ihop och häftats fast - en nyfiken elefant tittar ut
Innan sängen fick plats här stod det två Billy bokhyllor på rad, med dörrar som vi har monterat dit själva. Den ena har flyttat ut medan den andra står kvar. Men nu har den fått lister på dörrarna.
Jag har gjort på samma sätt som med dörrarna på det blå skåpet - använt frigolitlister och limmat på. De sitter som berget och är lätta att jobba med. Denna gången sågade jag alla vinklar själv och det är bannemej godkänt. Lite limduttande för att jämna till vissa skarvar, men ändå. Nu ska jag bara fundera om den ska förbli vit eller få en annan nyans..
 
Detta kanske skapar idéer och inspiration hos nån av er? Tryck gärna på <3-knappen om ni gillar inlägget och fråga gärna om ni undrar nåt av mina senast