Vykort från Sverige
Igår kom jag och Bodil hem igen efter 10 dagar i Sverige. Dagarna gick i ett så att blogga var inget att tänka på där. Men här kommer ett litet vykort från vistelsen där. 
Bodil hann träffa alla kusiner och även kompisen Ebbot.
Jag fick en heldag med mamma och syster i Göteborg en regnig lördag, medan Bodil fick vara hemma hos morfar. 
Vi hann träffa ännu mer släktingar och vänner. 
I vårt hus har det hänt en del grejer. Jag fick se det nya golvet som kommit på plats där vi snart ska få ett nytt kök. Eller, jag vet inte om jag kan säga snart, men ändå.. 
Jag hann provmåla en kulör som jag fick hjälp att få fram i färgaffären. Färgkulören kom från en gammal golvlist som sitter i det gamla köket, som jag och Markus vill ha i nya köket. Blev glad när den kändes så bra som jag hade önskat!
Även om inget mer än diskho är köpt till nya köket än, känns det som vi har kommit väldigt långt ändå. Jag kommer såklart dyka djupare ner i allt som har med huset att göra, men just nu får ni nöja er med den här lilla updaten. 
 
Nu väntar soffläge. Bodil slocknde något tidigare än vanligt ikväll.. 
Helg och måndag
Ny vecka. Jag förbereder mig och Bodil för att flyga till Sverige på torsdag. Det ska bli spännande att se hur resan blir den här gången. Det gick väldigt smidigt i somras, men då var Bodil mindre och inte lika medveten om vad som hände.. Vi flyger dock direktflyg som tar ca 1.5 timme så jag hoppas det är överkomligt. Vi landar i Göteborg och där möter min pappa upp oss, känns också skönt!
 
Nu till helgen som varit. Lördag och söndag bjöd på riktig sensommarväder. Vi hade klarblå himmel och över 20 grader. Så härligt. Och när jag var ute och sprang gjorde jag det endast i linne och på vägen såg jag en citronfjäril. Fick riktig vårfeeling där och då. På tal om löpning. Jag har sprungti regelbundet i ungefär 2,5 månad nu, men helgens löprundor kändes såååå tunga och jobbiga. Jag var bara glad att jag tog mig runt. I söndags var det nära att soffan vann, men jag tog mig ut och sprang mina 5 km. Men så är det väl, känslan varierar.. Väl hemma och efter dusch åt vi hemmagjord pizza, med allt möjligt gott på. För några år sedan hade vi det som söndagstradition, att göra pizza, och det känns som den traditionen är tillbaka nu efter två helger i rad. Ännu mysigare lär det bli när också Bodil kan äta på sin egen lilla pizza. 
Innan löprundan och pizzan sydde jag ju om jackan som vi köpt till Bodil. Många verkar tycka att det var en fin och smart idé att göra så, och jag kan bara hålla med hehe. Jackan får nog invigas på torsdag när vi reser, för här har den inte används än, som sagt, sensommarvärme..
Till dagens eftermiddagsfika hade jag bestämt mig för att baka en paj.
Och det blev en äppelpaj! Utgick från det här recptet och den blev så himla god. Rekomenderar verkligen at ni testar. Vi åt den tillsammans med en klick vaniljglass när den precis var nygjord och fortfarande varm. Mm mm mm..
Vistelsen i Sverige kommer innebära en hel del roligheter. Om det inte redan börjat så lär det göra det på lördag. För då är det jag, mamma och Lisa som har bokat en heldag i Göteborg. Vi ser det som en sen födelsedagspresent till oss alla, att få göra nåt ihop. Pappa-morfar hejar på från hemmaplan och kommer vara barnvakt åt Bodil. 
Ska bli kul att kolla in vad butikerna har att locka med. Jag har några saker på listan som vore trevligt att hitta. 
 
 
Många frågar om vårt blåa skåp
Hej och god morgon!
Många frågar om det blå skåpet som står i Bodils rum. Och än mer frågor har dykt upp nu på morgonkivsten efter att Familyliving har delat bilden i sitt instagramflöde Vart det är köpt, vilken NCS-kod osv osv.. 
Jag har skrivit om det förut, men tänkte att jag kan göra det igen. 
Jag och Markus har alltså gjort en makeover på en DOMBÅS garderob från IKEA. Och det vi har gjort är att montera bort en av dörrarna, målat hela skåpet med en blå färg. Och nu blir kanske många besvikna, men jag kan inte dela med mig av nån NCS-kod eller något annan kod heller för den delen. Färgen är nämligen köpt i Tyskland, och från butikens egna sortiment. 
Skåpet har fått nya fötter i trä, som vi monterat fast under garderoben, och även lister på dörrar och ovanpå. Allt för att skapa en gammal stil på skåpet. Alla lister är gjorda av frigolit, för att slippa den extra tyngd som skulle blivit av trälister. Måste också flagga lite för just frigolitlister. Ett mycket lättarbetat material som är lätt att såga i 45 graders vinkel och som lätt kan målas på. Vi limmade på alla lister med Sättlim, starkt och bra!
Den delen på skåpet som vi monterade bort dörren, spacklade jag igen de hålen som blev synliga från gångjärnen, samt de hål som finns för att justera placering på hyllplanen. 
 
Ho