Enkelt sätt att förvandla en jacka
När jackorna på flickavdelning inte tilltalar mig något vidare (rosa, vitt, rosetter, fjärilar, glitter etc), går jag alltid över till pojkavdelningen. Vet inte om det är mer skillnad här i Tyskland, men direkt en kommer till pojkarnas urval så känns alla plagg mycket "coolare" och mer androgyna. Jag reagerar väl mer på det eftersom jag inte vill klä Bodil i prinsessliknande kläder...
Nej, men då kommer kreativiten fram hos mig istället. Så igår när vi hittade en fin jacka till Bodil, på killavdelningen såklart, ville jag tvista till den lite. Påstår verkligen inte att den skirker POJKJACKA, men att göra den mer personlig skadar inte hehe. (Hittar bra anledningar att få sy lite). 
Före
Efter
Tada! En lite förändring som blev stor skilland. Har alltså bytt innetyget på luvan till ett tyg jag hade här hemma, som passar fint till den gula färgen på jackan. 
Såhär gjorde jag:
Ritade av luvans alla delar på jackan. Två sidor och en mittendel. Klippte ut tygbitarna, nålade och sydde ihop dem så de formas till en mössa nästan. Detta gjorde jag med symaskin, och eftersom tyget är trikå använde jag strechnål och sydde med liten sicksack, ej raksöm. 
När delarna var ihopsydde nålade jag fast dem på insidan av luvan och vek in en bit på kanten, så det ser snyggare ut. Jag sydde sen fast allt genom att sy för hand. Använde en gammal hederlig teknik som kallas "smygsöm", så kallade iallafall min syslöjdsfröken på mellanstadiet det för. Tråden syns ytterst lite när man syr med den tekniken. 
Jag är supernöjd! Och ska jackan användas till fler än Bodil kan jag ju lätt ta bort tyget om jag inte tycker det passar då. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress