Många frågar om vårt blåa skåp
Hej och god morgon!
Många frågar om det blå skåpet som står i Bodils rum. Och än mer frågor har dykt upp nu på morgonkivsten efter att Familyliving har delat bilden i sitt instagramflöde Vart det är köpt, vilken NCS-kod osv osv.. 
Jag har skrivit om det förut, men tänkte att jag kan göra det igen. 
Jag och Markus har alltså gjort en makeover på en DOMBÅS garderob från IKEA. Och det vi har gjort är att montera bort en av dörrarna, målat hela skåpet med en blå färg. Och nu blir kanske många besvikna, men jag kan inte dela med mig av nån NCS-kod eller något annan kod heller för den delen. Färgen är nämligen köpt i Tyskland, och från butikens egna sortiment. 
Skåpet har fått nya fötter i trä, som vi monterat fast under garderoben, och även lister på dörrar och ovanpå. Allt för att skapa en gammal stil på skåpet. Alla lister är gjorda av frigolit, för att slippa den extra tyngd som skulle blivit av trälister. Måste också flagga lite för just frigolitlister. Ett mycket lättarbetat material som är lätt att såga i 45 graders vinkel och som lätt kan målas på. Vi limmade på alla lister med Sättlim, starkt och bra!
Den delen på skåpet som vi monterade bort dörren, spacklade jag igen de hålen som blev synliga från gångjärnen, samt de hål som finns för att justera placering på hyllplanen. 
 
Ho
Natalie

Hej! Undrar hur ni har målat ett underbara skåp. Har ni rollat, målat med pensel eller har ni använt spray? Tack i förhand 😊

Svar: Hej! Jag har använt både roller och pensel. Roller på de större partierna, och pensel där det var svårt att komma åt.
Kajsa Hagelin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress