Matig helg
Hej hej!
Idag är det måndag och en ny vecka har dragit igång. För min del började den med att åka ärenden till Tryckfiman, i och med att kalendern ska tryckas inom kort. Så spänd på hur den blir..
 
Kameran har legat i skåpet nästan hela helgen och när jag gick igenom minneskortet insåg jag att det enda som fastnade på bild var maten vi åt haha. I fredags till exempel kalasade vi med en sådsn här frulle. Färska frallor och crossianter åkte Markus och köpte på morgonen. 
På kvällen var Markus iväg och spelade match. Då passade jag på att styra upp en tjejmiddag tillsammans med Lea och Krisitina. Vi åt nåt som kallas Raclette. Hade aldrig hört talas om detta, men tydligen är det väldig vanligt här i Tyskland. En liten ugn-liknande sak som står varm på bordet under hela middagen. Uppepå steker man kött och grönsaker, sen kan man även stoppa in en liten platta som man fyller med olika tillbehör så allt blir varmt. Det blev en väldigt mysig middag som pågick i flera timmar. 
Till efterrätt hade jag bakat en ananas cheesecake. Ett recept jag haft i flera år efter att en kollega bjöd oss på det. Den är supergod, och gjord på creme fraiche, digestivebotten, socker och krossad ananas. Och fördelen med att baka en stor paj är ju att det oftast finns kvar till dagen efter hehe. Så på lördagen slank det ner en bit till eftermiddagskaffet. 
Det var min matiga helg då kan man säga.
Ha nu en fin vecka!
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress