Torsdag, fredag och lite från idag
Hallå hallå!
Hoppas ni har en fin lördag so far. Det har vi! Men innan jag skriver en rad eller två om den här dagen så backar vi först till i förrgår. 
Torsdagsmorgonen inleddes med en rejäl städning här hemma. Jag passade på att byta sängkläder, moppa golv och allmänt plock under tiden som Markus tog en promenad med Bodil. 
Nytvättade sängkläder, finns inget bättre ju. Dessa i linne kommer från H&M home och jag önskar att jag ägde fler av dem. 
När torsdagsstädningen var avklarad fick jag tillfälle att ta en löprunda. Jag måste få klappa mig själv på axeln, för jag känner mig nöjd att jag har fått in rutinen att springa några gånger i veckan, sen efter semestern. Och nu har jag både ökat längden på rundan och antalet dagar i veckan. Det måste betyda att jag har fått bättre kondition, visst? :) Och när jag kom hem igen kom spegeln upp på väggen..
I vårt förråd står ett gammalt sminkbord i teak, som jag köpte på loppis när jag var 11-12 år, för 10(!) kronor. Till sminkbordet hör den här spegeln, och jag vet inte hur länge jag har varit sugen på att få upp den på väggen här hemma. Speciellt när man har sett den här bilden ett x antal gånger. 
Efter lite funderingar på hur jag säkrast kunde få upp den kom den äntligen på plats ovanför soffan. 
Nu börjar höstkylan komma smygandes även hit till oss i södra Tyskland. Jag har varit lite smått stressad över hur länge det räcker med kofta och lager-på-lager för Bodils del. Men så kom jag på att vi faktiskt köpte en jacka till henne tidigt i våras, men som vi knappt behövde använda. Eller, den var lite för stor så den kändes mest obekväm för Bodil då. Jag hade redan hunnit packa ner den i en flyttlåda eftersom jag tog för givet att den skulle vara alldeles för liten tills nu. Men inte då. Den satt som ett smäck på Bodil trots att den är i storlek 68, vanligtvis har hon 80 just nu. Känns bra att den kommer till användning ändå.
Bodi ville såklart kolla läget när jag fotade jackan. Men hennes purjo var lite mer intressant. Rödmosig och söt är hon. 
För en tid sedan köpte vi ny tv-bänk och ett vitrinskåp till vardagsrummet. Det har tagit lite tid innan vi fått ordning med sladdar och dyligt där på, men nuså! Hörnan känns färdig. 
Detaljer.
 
Idag har vi haft en lugn dag. Markus har match ikväll men jag och Bodil stannar hemma, trots att den spelas hemma. Tråkigt nog spelas nästan alla lördagsmatcher kl 19.30 och det är lite för sent för att ta med Bodil då. Ibland tar jag med henne, men oftast stannar vi hemma. Turligt nog spelar Markus redan på tisdag nästa gång, och då är det röd dag här. Matchen spelas redan kl 17 och då ska jag och Bodil gå och heja på pappa!
Idag har jag iallafall hunnit måla ytterligare ett motiv för min kommande kalender. "Januari" blev det
och den målades under tiden resten av familjen låg här.