Torsdag, fredag och lite från idag
Hallå hallå!
Hoppas ni har en fin lördag so far. Det har vi! Men innan jag skriver en rad eller två om den här dagen så backar vi först till i förrgår. 
Torsdagsmorgonen inleddes med en rejäl städning här hemma. Jag passade på att byta sängkläder, moppa golv och allmänt plock under tiden som Markus tog en promenad med Bodil. 
Nytvättade sängkläder, finns inget bättre ju. Dessa i linne kommer från H&M home och jag önskar att jag ägde fler av dem. 
När torsdagsstädningen var avklarad fick jag tillfälle att ta en löprunda. Jag måste få klappa mig själv på axeln, för jag känner mig nöjd att jag har fått in rutinen att springa några gånger i veckan, sen efter semestern. Och nu har jag både ökat längden på rundan och antalet dagar i veckan. Det måste betyda att jag har fått bättre kondition, visst? :) Och när jag kom hem igen kom spegeln upp på väggen..
I vårt förråd står ett gammalt sminkbord i teak, som jag köpte på loppis när jag var 11-12 år, för 10(!) kronor. Till sminkbordet hör den här spegeln, och jag vet inte hur länge jag har varit sugen på att få upp den på väggen här hemma. Speciellt när man har sett den här bilden ett x antal gånger. 
Efter lite funderingar på hur jag säkrast kunde få upp den kom den äntligen på plats ovanför soffan. 
Nu börjar höstkylan komma smygandes även hit till oss i södra Tyskland. Jag har varit lite smått stressad över hur länge det räcker med kofta och lager-på-lager för Bodils del. Men så kom jag på att vi faktiskt köpte en jacka till henne tidigt i våras, men som vi knappt behövde använda. Eller, den var lite för stor så den kändes mest obekväm för Bodil då. Jag hade redan hunnit packa ner den i en flyttlåda eftersom jag tog för givet att den skulle vara alldeles för liten tills nu. Men inte då. Den satt som ett smäck på Bodil trots att den är i storlek 68, vanligtvis har hon 80 just nu. Känns bra att den kommer till användning ändå.
Bodi ville såklart kolla läget när jag fotade jackan. Men hennes purjo var lite mer intressant. Rödmosig och söt är hon. 
För en tid sedan köpte vi ny tv-bänk och ett vitrinskåp till vardagsrummet. Det har tagit lite tid innan vi fått ordning med sladdar och dyligt där på, men nuså! Hörnan känns färdig. 
Detaljer.
 
Idag har vi haft en lugn dag. Markus har match ikväll men jag och Bodil stannar hemma, trots att den spelas hemma. Tråkigt nog spelas nästan alla lördagsmatcher kl 19.30 och det är lite för sent för att ta med Bodil då. Ibland tar jag med henne, men oftast stannar vi hemma. Turligt nog spelar Markus redan på tisdag nästa gång, och då är det röd dag här. Matchen spelas redan kl 17 och då ska jag och Bodil gå och heja på pappa!
Idag har jag iallafall hunnit måla ytterligare ett motiv för min kommande kalender. "Januari" blev det
och den målades under tiden resten av familjen låg här. 
 
 
 
DIY väggljusstakar
Idag har jag känt mig som Ernst. 
Jag saknade nämligen ljuskälla bredvid vårt nya vitrinskåp, och än mer saknade jag väggljusstakar. Hur löste jag det?
Som jag brukar, gjorde egna. Hur?
Jag köpte en golvlist i mässing som var ca 90 cm lång och som hade färdigborrade hål i sig (tror alla lister har det?).
Knipsade av den på hälften, så jag fick två lika långa delar. Sedan böjde jag båda delarna på samma sätt i ena änden, till 90 grader så det sticker ut ungefär 5 cm från väggen. På denna lilla bit fäste jag ljusstakar som vi redan hade hemma. Med lim och dubbelhäftande tejp håller de sig på plats bra. Passande nog hade vi ljusstakar som gick ton i ton med listen, vilket gjorde att de smällte in väldigt bra. 
Den änden av listen som jag själv fick knipsa av döljer sig under ljusstakarna, eftersom den sidan inte är lika fin, som den andra. Och såklart skruvade jag upp dem på väggen i de hål som var färdigborrade i listen. 
Resultatet blev två väldigt enkla och neutrala ljusstakar som inte tar för sig så mycket,
 
Helgen
Äntligen, nu har en taklampa kommit på plats ovanför matplatsen. Vi köpte den här på IKEA senast vi var där. Tyckte den var precis så stilren och enkel som jag hade föreställt mig att vilja ha. 
Och på elementskyddet har jag fått i ordning. Av nån anleding har jag haft väldigt svårt att få tummen ur sedan vi möblerade om, men nu äntligen känns även den här delen av rummet färdig. 
I en av ramarna sitter den här damen. Älskar den här bilden på Bodil, så var tvungen att göra förstoring av den. Hon ser ut som en liten Nils Karlsson Pyssling hihi. 
I lördags packade vi in oss i bilen och åkte till Bamberg. Vi prickade in perfekt väder. Runt 19-20 grader och strålande sol. Jag och Markus passade på att ta en fika i en mysig innegård medan Bodil sov i vagnen. 
Men när hon vaknade var hon inte sugen på att sitta i vagnen. Och varför inte passa på att fota när en har en bebis i famnen som är på gott humör!
Just nu jobbar jag järnet med att måla illustrationer. Både specialbeställningar och sådant som ska läggas in i Webbshopen. Det är så himla kul att göra detta och framförallt att folk vill ha sånt som jag målat. Underbar känsla!