Mittemot myshörnan
Ser det numera ut såhär. 
Den rosa skänken har som sagt flyttat in till Bodils rum nu, och visst gör den sig bra även här? Här skymtar två nya DIY:s också. Första är trälådan med hjul, som sväljer massor med förvaring. Jag hade en massa tyger i den innan, men sen vi köpte vitrinskåpet kunde jag få plats med dem där i, så lådan tyckte jag kunde få flytta in till Bodils rum istället. Den var tidigare klädd med grått tyg, men det drog jag bort och målade den i samma blå färg som garderoben här inne. Locket skruvade jag fast med två gångjärn, så den sitter fast på en sida. Sedan klädde jag det med ett blommigt tyg och lite vaddering. Tyget är samma som kudden jag sydde i helgen, men med blå bakgrund. För att hålla lådan stängd ordentligt skruvade jag fast en magnet på insidan. 
Det andra jag pysslat ihop är lampskärmen på väggen. Som sagt, jag gillar mitt blommiga tyg en hel del haha. Men jag tycker det är kul att skoja till extra mycket med färg och mönster i ett barnrum. Så länge man känner balansen.
Titta på helhetsbilden igen så ska jag förklara hur jag tänker med "balansen".
I blickfånget från dörröppningen fångar ögat upp samma nyanser av färger/mönster på båda sidor.
Några exempel:
Banan-tavlan fångar upp den senapsgula pläden i sängen.
Förvaringspallen fångar upp garderobsfärgen mittemot
och mönstret på lampskärmen finns även i sängen, då på kudden.
 
Det är i sånt här jag snöar in mig mycket på när jag gör om hemma. Jag försöker se med mina ögon, på samma sätt som en kamera fångar upp en miljö, i en bild. Det lät säkert flummigt, men nån kanske förstår hur jag menar... En bild på en miljö fångar mitt intresse extra mycket när jag börjar kolla in detaljerna i den, hur saker och ting känns genomtänkta och skapar balans med färgerna. Samma sak vill jag känna när jag kollar in i ett rum hemma hos oss. Det tar lite tid ibland, och självklart flyttas saker runt för jämnan, men när grunden känns genomtänkt blir det roligare när det är städat och iordning. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress