Uppdatering i barnrum
När nånting litet ska ändras om hemma drar det som bekant med sig en del på köpet, som man kanske inte hade räknat med. 
För ett tag sedan kom vi under fund med att vi behöver mer förvaring här hemma. Och bäst plats för det är i vardagsrummet. Därför köpte vi oss en ny tv-bänk samt ett vitrinskåp som båda sväljer en hel del grejer. Och när dessa möbler flyttade in i vardagsrummet behövdes våran rosa skänk flytta ut. Den bor numera i Bodils rum och agerar hennes garderob. 
MEN!
När den rosa möbeln flyttade in dit tyckte jag inte att lila halvväggen passade in bra med övriga färger längre. Det blev för mycket och kändes inte som någon bra helhet med både lila, blått, rosa och vitt. Jag drog därför över med vit färg så vi kunde "börja om" i barnrummet. Turligt nog hade vi färg hemma och det var bara en vägg som behövde målas. Tog alltså inte jättelång tid för mig att lösa mitt "problem". 
Nåväl. Allt har fått sin plats och rummet har uppdaterats lite med färgerna på detaljerna och några roliga och lätta DIY:s.
Tänkte visa en hörna av rummet. 
Härom kvällen snickrade jag ihop en sänggavel där vi har en hög med madrasser liggandes. Gjorde det av två övergivna bordsskivor, lite färg = "tant johannas gröna"(som vi också har på väggarna i vårt sovrum) och gångjärn. Det blev en fin inramning och i lagom höjd med tanke på att madrasserna ligger direkt på golvet. 
Lite nytt på väggarna och min nysydda kudde syns bland annat här.
Vi hade en tavellist i förrådet som jag sågade så jag fick tre kortare bitar. Då passade de perfekt på den korta väggen bredvid fönstret. Och nej, jag har inte brytt mig om att måla kortsidorna med vit färg på listerna (än).
Ett roligt DIY jag knåpade ihop denna eftermiddag är den här söta lite trollslända/skyddsfe. Jag har varit sugen på att göra en sådan här efter att ha sett i nån tidning i somras där någon gjort en sådan. Hade aldrig sett det innan så tyckte det kunde vara lite roligt. Träfiguren satt från början på ett stativ, men som jag lätt kunde skruva av. Sedan klippte jag ut "vingar" av mörkblått papper i olika storlekar och fäste dem på varann. Med ståltråd runt figurens armar kunde jag lätt fästa "vingarna". Tänk er som en ryggsäck. 
Nu flyger den "i luften" ovanför sängen med hjälp av osynlig tråd som är fäst i taket.
 
Hur den rosa skängen gör sig i barnrummet visar jag vid nåt annat tillfälle (: 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress