Min fredag
Igår var det fredag och jag hade en skön välkommen-helg-känsla. Solen sken och det såg ut att bli en fin vårdag här. När jag bäddade rent i sovrummet passade jag på att piffa nattduksbordet lite. Hyasintkvistarna jag plockat in dagen innan hamnade där och gjorde att sovrummet doftade sommar hela dagen. Dock fick vasen ställas ut innan läggdags för att inte riskera allergishock på natten hehe.  
Eftersom andra sidan av våran säng har förvandats till babyhörna igen tycker jag det känns bra att kunna bevara känlsan av "vårt sovrum" iallafall på denna sidan. 
Till 3-fikat stod en god jordgubb och blåbärspaj färdig och var redo att sätta tänderna i. 
Enklaste receptet kommer här.
Botten:
150 gram smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Blanda allt i en bunke och tryck sedan ut smeten i en ugnsform. Förgrädda 10 min på 200 grader.
Fyllning:
Blanda ca 500 gram valfria bär en i bunke tillsammans med 1,5 msk potatismjöl och lite socker.
Häll sedan över bären på pajbotten och grädda i ugnen ca 25-30 minuter på 200 grader. 
Servera med vaniljsås eller glass. 
Innan fredagen var över hann jag få en trevlig överraskning. Nämligen att mitt bidrag i IKEAs tävling "Hela Sverige Hackar" vann. Så himla skoj. Och bidraget jag hade med var alltså detta blå skåp som jag och min man gjorde en stor förvanding av förra våren. Det är från början en vit DOMBÅS garderob. Jag har skrivit ett inlägg om hur vi gick tillväga sedan tidigare, men sedan igår har det dykt upp nya frågor som jag tänkte att jag kunde svara på här.
- För att rugga upp ytan innan målning använde jag ett mellankornigt sandpapper och torkade sedan av dammet med en fuktig trasa.
- Antal färgstrykningar är 2, och jag har rollat med en liten, slät roller på alla ytor förutom vid listerna på dörrarna. Där använde jag pensel för att komma åt bäst.
- Jag målade en strykning ena dagen, lät det torka över natten och målade sedan andra strykningen dagen därpå och färgen är en halvmatt snickerifärg 2,5 liters burk. All färg gick dock inte åt.
- Eftersom garderoben från början inte hade några fötter och stod direkt på den nedre listen under dörrarna, behövde vi "fylla ut" glappet mellan listen och botten på skåpets undersida. Det gjorde vi med hjälp av en regel lika tjock som avståndet mellan botten och listen var. Hade vi inte satt dit en sådan, hade inte de nya fötterna synts när garderoben står upp. 
Avslutningsvis angående tävlingen vill jag bara säga Tack för allt fina hälsningar jag fått. Blir så himla glad och det känns extra kul att få vinna en tävling med något man skapat själv. 
Alla klär i blommigt
Eftersom pojkar (också) klär så fint i blommigt sydde jag idag en byxdress av tygresterna som återstod från tröjan jag sytt de här av. Blev de inte söta? 
Istället för varken tryckknappar eller plastknappar gjorde jag en annan lösning på knäppning av hängslerna till dem här. Jag sydde två knapphål så stora att jag sedan kunde trä igenom hänglserna. Och för att hålla dem på plats knöt jag bara knut i ändarna. Födelen med detta är att jag lätt kan anpassa måtten på banden genom att knyta om knutarna bara.  
Av en tröja har jag alltså fått ut två söta barnplagg, det tycker jag är bra återbruk. Och sen är det ju ganska gulligt att kunna syskonmatcha också hehe. 
När vi ändå är inne på tema blommigt kan jag inte lämna syrénkvisten onämnd. Den bevisar att syrénbusken på vår trädgård har slagit ut i full blom och det doftar ljuvligt varenda gång man går förbi. -Mmmm
Några saker jag tänker på
Det är några tankar som snurrat i huvudet på mig den senaste tiden, stort som smått.
  • Är det när man är mitt i en graviditet som man ska sätta mål och vara jävligt pepp, träningsmässigt? Isåfall ska jag springa tjejmilen 2019. Så! Nu är det nerskrivet!
 
  • Jag vill sy och sälja barnkläder av återvunna vuxenplagg och andra textilier, som folk rensat ut. Hur får jag tag på det? Annonsera ut här? Alla som vill skänka för detta ändamål räcker upp en hand! 
 
  • Snart är det dags att packa semesterväskan och flyga till Sverige. Men hur kommer flygresan med Bodil och en 29 veckors gravidmage att gå? Antingen bra eller bra I guess?! P o s i t i v i t e t - som min man gillar att säga :) 
  • Hur blir livet som tvåbarnsmamma? Förutom dubbelt så mycket kärlek. Nåt som är säkert är att jag längtar enooormt till att få dofta på nyfödd bebis igen och att se Bodil agera storasyster <3