Min fredag
Igår var det fredag och jag hade en skön välkommen-helg-känsla. Solen sken och det såg ut att bli en fin vårdag här. När jag bäddade rent i sovrummet passade jag på att piffa nattduksbordet lite. Hyasintkvistarna jag plockat in dagen innan hamnade där och gjorde att sovrummet doftade sommar hela dagen. Dock fick vasen ställas ut innan läggdags för att inte riskera allergishock på natten hehe.  
Eftersom andra sidan av våran säng har förvandats till babyhörna igen tycker jag det känns bra att kunna bevara känlsan av "vårt sovrum" iallafall på denna sidan. 
Till 3-fikat stod en god jordgubb och blåbärspaj färdig och var redo att sätta tänderna i. 
Enklaste receptet kommer här.
Botten:
150 gram smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Blanda allt i en bunke och tryck sedan ut smeten i en ugnsform. Förgrädda 10 min på 200 grader.
Fyllning:
Blanda ca 500 gram valfria bär en i bunke tillsammans med 1,5 msk potatismjöl och lite socker.
Häll sedan över bären på pajbotten och grädda i ugnen ca 25-30 minuter på 200 grader. 
Servera med vaniljsås eller glass. 
Innan fredagen var över hann jag få en trevlig överraskning. Nämligen att mitt bidrag i IKEAs tävling "Hela Sverige Hackar" vann. Så himla skoj. Och bidraget jag hade med var alltså detta blå skåp som jag och min man gjorde en stor förvanding av förra våren. Det är från början en vit DOMBÅS garderob. Jag har skrivit ett inlägg om hur vi gick tillväga sedan tidigare, men sedan igår har det dykt upp nya frågor som jag tänkte att jag kunde svara på här.
- För att rugga upp ytan innan målning använde jag ett mellankornigt sandpapper och torkade sedan av dammet med en fuktig trasa.
- Antal färgstrykningar är 2, och jag har rollat med en liten, slät roller på alla ytor förutom vid listerna på dörrarna. Där använde jag pensel för att komma åt bäst.
- Jag målade en strykning ena dagen, lät det torka över natten och målade sedan andra strykningen dagen därpå och färgen är en halvmatt snickerifärg 2,5 liters burk. All färg gick dock inte åt.
- Eftersom garderoben från början inte hade några fötter och stod direkt på den nedre listen under dörrarna, behövde vi "fylla ut" glappet mellan listen och botten på skåpets undersida. Det gjorde vi med hjälp av en regel lika tjock som avståndet mellan botten och listen var. Hade vi inte satt dit en sådan, hade inte de nya fötterna synts när garderoben står upp. 
Avslutningsvis angående tävlingen vill jag bara säga Tack för allt fina hälsningar jag fått. Blir så himla glad och det känns extra kul att få vinna en tävling med något man skapat själv. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress