Vägglampa
Okej, det kan hända att jag precis byggt den finaste lampan som suttit på en vägg. Eller? Iallafall i mitt tycke är denna form på lampa väldigt fin. Och jag har allt att tacka Elsa Billgren för, som postade detta blogginlägg precis i rättans tid när jag pysslat klart Snöblomman och inte kände mig färdig med bakplåtspapper. För det är vad skärmen är gjord av. Men att jag känner mig måttligt nöjd är inte bara för skärmen, utan att jag faktiskt byggt ihop hela lampan själv. Sladd, el och sockerbit har monterats ihop och att jag fått det att lysa, helt otroligt!
 
Såhär gjorde jag:
På baksidan av bakplåtspappret sitter en liten träkloss som är 8 cm bred och 1,8 cm tjock. På sidan som sitter mot väggen har jag borrat ett hål och fäst i en huvudlös skruv som går att skruva från två olika håll. Halva skruven i träbiten samt halva in i väggen. På träbitens ovansida borrade jag en försänkning i lagom mått så lampfoten har nåt att stödja sig i på träklossen. I försänkningen fortsatte jag att borra, med en mindra borr, genom hela klossen. Detta för att sladden ska dras igenom från undersidan upp mot ovansidan. 
Träklossen behövde sättas fast på väggen innan jag monterade ihop sladden med glödlampan. När det var gjort och jag för säker på att lampan kunde tändas vek jag en solfjäder av brunt bakplåtspapper på rulle. jag klippte ut ett 60 cm långt ark och vek ett dragspel och sedan vek jag allt på mitten, så solfjäderns höjd blev 30 cm hög. Limmade ihop den på mitten och drog ut den lite så formen blev en solfjäder. Till sist sköt jag fast den med en häftpistol på två ställen. Jag såg till att skjuta fast precis i väcken så inget skulle synas. 
 
Nu är rummets mörkaste hörn inte längre mörkt och vi har fått en perfekt läslampa i dämpat ljus. 
Den är faktiskt lika fin tänd som släkt tycker jag.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress