Sy byxdress med hängslen
Nu ska ni höra! Igår kom äntligen energi och lust tillbaka att vara kreativ. Eller ska jag vara ärlig har lusten funnits där ett tag men fasen inte orken. Jag skyller såklart på graviditeten (vad annars). Jo kanske inskolningen?! Jag är iallafall vääldigt mån om att sova en stund på dagen samtidigt som Bodil har sin eftermiddagsnap och innan graviditeten var det ju då jag hade min lilla lucka på dagen att sätta mig ner och måla, sy etc. Men utan att babbla sönder detta DIY-inlägg så vill jag bara säga att igår sov jag inte på dagen utan sydde. Så. 
 
Och detta var vad jag hade spånat idéer på; Byxdress med hänglsen till Bodil. 
Tyget kommer från min mammas gömmor och är köpt på loppis nån gång. Jag och syster fick iallafall dela på biten eftersom båda tyckte det var så fint. Blir oftast så när båda är hemma och det börjar rivas i mammas skåp haha. 
När jag sydde utgick jag från ett par hänglsebyxor Bodil redan har i garderoben, men sneglade också på den här bilden för att få nåt mellanting. Tanken var iallafall att jag ville få byxorna luftiga och sköna att ha på sommaren när det är varmt, så de svalkar. Samt att man kan rulla upp benen för att göra de mer "somriga". 
Det tråkiga grundarbetet med sicksack och bra fästen är ju A och O så det var första steget när alla tygbitar var utklippta. Jag gjorde inget pappersmönster denna gången eftersom jag hade byxor att kunna vränga och klippa likadant. Enda jag ändrade var bredden på byxbenen och gjorde dem längre. (De ska ju ändå passa till sommaren). 
Denna del av byxan är sydd med ett blått bakstycke och med dolda sömmar. Tycker det är finast och ser mer arbetat ut. Knapparna är metallringar som jag köpte i en lokal hobbyaffär och fästes med verktyg som följdes med samt en hammare. 
Ryggen ser ut såhär. Hänglserna är sydda med ett dolt resår för att få lite volang och är fästa omlott i byxlinningen. 
Jag är dålig på att fota under processens gång och det är inte alltid lätt att förklara tillvägagångsättet i textform, men är det nån som undrar nåt får ni gärna kommentera så ska jag försöka förklara
Dagens utflykt
Vilken söndag vi haft här! Ett perfekt väder för en utflykt tyckte vi och åkte upp mot Slott Callenberg i förmiddags. Jag hade varit där tidigare när jag tränade med mamma-gruppen i våras och därför visste jag att det fanns fina motionsspår där.  
Det är nåt med att andas skog. Då mår man ju extra bra. Under promenaden fick vi syn på skygga hjortar, som jag bara hann fota rumporna på, Bodil hann både sova i vagnen och traska själv på fötterna.
Själv kände jag mig pigg och färgglad med min rosa mössa och nya läppstift. Jag gillar verkligen denna nyans. Om nån är nyfiken så heter den First light nr 64 och kommer från Chanel. Det är som balsam för läpparna att dra på det och jag gillar att den är matt. 
 
 
 
Ett Tack och vårkänslor
Vill börja säga Tack för alla fina hälsningar angående Bodils syskon som håller på att bakas. 
I fredags, när en veckas inskolning på dagis var över och hela familjen åkt på förkylning (hej dagisbaciller!), behövde vi piggas upp med våriga tulpaner, tyckte jag. Köpte  därför två buketter med orange och rosa nyanser och satte ihop till en bukett. Personligen gillar jag tuplanbuketter som stått i vas 2-3 dagar och blivit mer hängiga, då de som allra finast.
I lördags var iallafall en i familjen (jag) piggare och åkte in till stan på förmiddagen. Himlen var grå men asfalten torr och då åkte mina röda adidas sneakers på. 
Jag hade "vår" i tankarna även denna dag och unnade mig ett nytt fint läppstift från Chanel, i korallröd nyans. När jag är gravid unnar jag mig hellre bra smink och roliga accessoarer än nya kläder. 
På helgens att-göra-lista fanns att fixa en utklädnad till Bodil tills dagis på måndag. Det är nämligen Fasching karneval just nu och då klär man ut sig. Bodil får bli en söt liten fjäril tänkte jag, så knåpade ihop vingar av papper idag. Tyllkjolen som köptes inför nyår passar utmärkt till. 
Hoppas ni haft en fin helg!