Sy byxdress med hängslen
Nu ska ni höra! Igår kom äntligen energi och lust tillbaka att vara kreativ. Eller ska jag vara ärlig har lusten funnits där ett tag men fasen inte orken. Jag skyller såklart på graviditeten (vad annars). Jo kanske inskolningen?! Jag är iallafall vääldigt mån om att sova en stund på dagen samtidigt som Bodil har sin eftermiddagsnap och innan graviditeten var det ju då jag hade min lilla lucka på dagen att sätta mig ner och måla, sy etc. Men utan att babbla sönder detta DIY-inlägg så vill jag bara säga att igår sov jag inte på dagen utan sydde. Så. 
 
Och detta var vad jag hade spånat idéer på; Byxdress med hänglsen till Bodil. 
Tyget kommer från min mammas gömmor och är köpt på loppis nån gång. Jag och syster fick iallafall dela på biten eftersom båda tyckte det var så fint. Blir oftast så när båda är hemma och det börjar rivas i mammas skåp haha. 
När jag sydde utgick jag från ett par hänglsebyxor Bodil redan har i garderoben, men sneglade också på den här bilden för att få nåt mellanting. Tanken var iallafall att jag ville få byxorna luftiga och sköna att ha på sommaren när det är varmt, så de svalkar. Samt att man kan rulla upp benen för att göra de mer "somriga". 
Det tråkiga grundarbetet med sicksack och bra fästen är ju A och O så det var första steget när alla tygbitar var utklippta. Jag gjorde inget pappersmönster denna gången eftersom jag hade byxor att kunna vränga och klippa likadant. Enda jag ändrade var bredden på byxbenen och gjorde dem längre. (De ska ju ändå passa till sommaren). 
Denna del av byxan är sydd med ett blått bakstycke och med dolda sömmar. Tycker det är finast och ser mer arbetat ut. Knapparna är metallringar som jag köpte i en lokal hobbyaffär och fästes med verktyg som följdes med samt en hammare. 
Ryggen ser ut såhär. Hänglserna är sydda med ett dolt resår för att få lite volang och är fästa omlott i byxlinningen. 
Jag är dålig på att fota under processens gång och det är inte alltid lätt att förklara tillvägagångsättet i textform, men är det nån som undrar nåt får ni gärna kommentera så ska jag försöka förklara