Året som gått
Januari och årets första dag såg ut såhär. Den var kall och frostig. Vi hade en 1 månad gammal bebis som mest sov sig igenom livet. Och under tiden plöjde jag och Markus alla säsonger av tv-serien SKAM.
Det blev februari och jag började blogga. Och en av de första inläggen handlade om hur jag hade bakat mina semlor, som blev väldans goda. Bodil gick på sin livs första handbollsmatch och skötte sig prima ballerina då, som nu, när vi går och hejar på pappa. 
I mars började träden knoppa, vi åkte på mysiga utflykter till Bamberg där jag fotade vackra hus. Det var också i mars som vi blev husägare till ett litet sommarhus i våra svenska hemtrakter. Dock skulle det dröja till juni innan vi fick se huset irl. Kruxet när man bor i Tyskland och köper hus i Sverige. 
Och när vårsolen började värma i ansiktet tyckte jag det var dags att inreda (eller kanske utreda?!) balkongen. 
Bodil var inte längre pytteliten utan hade blivit en allt mer stadig bebis. 
Den 1 april firade vi pappan i huset som fyllde år. Jag hade bakat min livs första prinsesstårta eftersom det är Markus favorittårta. 
Vi åkte till Berlin för att ordna ett svenskt pass till Bodil och fick uppleva den staden under ett dygn med hotellövernattning. 
När påskhelgen kom fick vi besök av mina föräldrar. Bodil fick fina påskpresenter, vi gick mysiga promenader och avvundades alla som hade blommande Magnoliaträd i sina trädgårdar.
Innan det hann bli maj hade jag på en kväll kommit på hur vi skulle förändra en av våra vita Dombås garderober. Och såhär blev resultatet. Ett av årets bästa DIY-projekt, minst sagt. 
I maj blev Bodil fem månader och hade redan hunnit få tänder. 
Vi fikade på somriga pajer. Typ som den här hemmagjorda jordgubbspajen med vaniljsås. 
Och vi förberedde en sommarmånad i Sverige genom nya kläder till Bodil. Jag höll hårt i mina tummar att vädret skulle vara fint där. 
Juni kom och vi var redo att flyga till Sverige för att tillbinga några härliga veckor där. Bodil hade (nästan) lärt sig sitta själv
och äntligen skulle vi få nycklarna till huset som vi köpte tidigare på våren. 
Huset innehöll en hel del fina saker, som förra ägarna valt att lämna kvar. 
Angående vädret denna sommar så var den bland de bättre. Det var soligt och varmt näst intill varje dag och vi kunde börja måla om fönster. 
Men så kom midsommar och då höll sig solen borta. Men det slår väl oftast aldrig fel, att det regnar denna dagen på året. 
Lagom till att vi skulle börja grilla kom regnet.
men andra dagar såg det ut såhär och vi njöt av vår fina usikt från terassen. 
Vi åt goda frukoster i den här miljön.
Jag gjorde många fina fynd på loppisar och en av de finaste köpen är denna blåvita servis. 
I mitten av juli var det dags för mig och Bodil att flyga hem till Tyskland igen. Men sista dagen i Sverige bjöd (också) på sol och värme. Jag, Bodil, mamma och pappa åkte till Hjo och åt glass vid hamnen. 
Augusti innebar mycket måla och sy för mig.  
Jag fick dille på att sy söta bebiskläder till Bodil
I september började jag komma i höststämning och ville mest tända ljus. Jag saknade väggljusstakar och kom på att jag kunde göra egna
Vi köpte nya möbler till vardagsrummet och jag målade våra matstolar svarta.
I oktober gjorde jag en ny tatuering; en svala.
Vi förberedde oss för kallare väder och köpte ny jacka till Bodil, som jag piffade till genom att sy nytt innetyg på luvan. 
Jag och Bodil flög till Sverige och stannade i över en vecka. I mellanåt sken solen och då såg det ut såhär vid vårt sommarhus. 
Tillbaka i Tyskland var det dags för Bodil att börja sova i eget rum och då fick jag anledning att piffa till hennes sänghörna.
I november satt jag med penslarna nån timme nästan varje dag. Jag hade börjat ta emot specialbeställningar på illustrationer, men målade också av inspirerande personer som syns i mina sociala medier. Här är Krickelin
Samma månad blev min årskalender klar och jag hade börjat sälja den. 
Och i slutet av november hade vi en dam som fyllde 1 år här hemma. Det firades med kalas och tårta.
Årets sista månad, december, var här och jag var taggad på julen. Jag sydde fina julstrumpor, köpte onödigt dyra julgranspynt och klädde våran minigran. 
Mina föräldrar kom hit och firade jul med oss och när julhelgen var över flög vi til Sverige. Där kunde vi äntligen börja bygga upp vårt nya kök i sommarhuset. 
2017 var minsann ett fint år, stort som smått. Det ska bli spännande att se vad 2018 har att komma med!
 
 
 
 
Anonym

Ett fint år på alla sätt!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress