Vårt kök - tankar och planer
Här kommer ett inlägg om våra tankar och planer för vårt kommande kök, som äntligen har börjat byggas upp. Detta är ju ett utdraget projekt eftersom vi mestadels av året befinner oss i Tyskland och kan inte göra så mycket. Men turligt nog får vi fin hjälp av familjen där hemma och nu har vi äntligen också kunnat vara på plats ett tag och grejat lite själva.
 
Just nu har ny el kommit på plats. Jag har under många års tid varit förtjust i strömbrytare och eluttag från Renova, så valet var inte svårt att välja dem. Och svarta valde vi dels för att de är snygga och att det satt svarta uttag likt renova i gamla köket. Vi vill gärna behålla känslan från det som redan finns i huset. 
Taklamporna hann vi beställa och få skickade till oss under tiden vi var i Sverige, så nu kan elektrikern sätta upp dem. 
 
Som översta bilden visar har vi valt att göra ett kök i vinkel. Rummet i sig är inte så stort och vi kände att vi vill få så mycket arbetsyta det bara går. Och köksö känns lite gjort så det var aldrig något alternativ. Kanske att jag tänkt annorlunda om vi valt att öppna upp och rivit ut väggen in mot vardagsrummet, men vi har istället valt att behålla rummen som de är just för att ha två separata rum och kunna dela av lite.
Jag har alltid velat ha diskho under ett fönster i kök så det var något vi faktiskt utgick ifrån när planritningen gjordes. Himla tur att måtten i rummet gick hand i hand med måtten på Ikeas stommar haha. 
Valet på diskho var inget svårt. Jag har länge velat ha Domsjö med två hoar från Ikea så den köptes redan i somras. 
Lådfronterna är släta och just nu vita. Men till sommaren ska vi lämna in dem på lackering så de får en ny kulör. Jag tycker hela köket just nu ser ut som vita sockerbitar men det kommer bli sånn skillnad när handtag, ny färg, bänksiva och diskoho kommer på plats. På tal om bänksiva föll valet på en stenskiva.
I detta hörn kommer det platsbyggas ett skafferi i diagonal vinkel från hörnet av lådorna till hörnet av murstocken.  Det kommer ge oss bra med förvaring av torrvaror och köksmaskiner. 
Direkt till höger när man kliver in i köket står kyl och frys. Placeringen av detta har varit det svåraste valet i hela köket, men nu när den väl står på plats så känns det självklart. Väggdelen som är till höger om kyl/frys har byggts dit, och det var kravet för att det skulle kännas bra att ha kyl/frysen där. Tur det gick att lösa..
Murstocken som skymtar lite kommer kläs in i pärl -eller v-spont. Det ska även övriga väggar ovanför kökslådor samt skafferi göras. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress