Semesterveckorna i Sverige
Redan den 17 maj kom jag och Bodil till Sverige och hade hela 6 veckor att tillbringa där. Men nu sitter vi redan här i Tyskland och de där 6 veckorna bara flög förbi. Innan jag gick igenom bilderna jag tagit från vistelsen där kändes det som man knappt hunnit med nåt, men som sagt, bilderna förklarade något annat. Puuh. Låt oss kika.
 
De första två veckorna bodde jag och Bodil hos mina föräldrar eftersom sommarhuset kändes mindre beboligt med ett kök som inte stod färdigt och byggdamm i nästan alla rum. Men vi åkte ändå ut till huset ofta och hängde på skuggiga platser på tomten. Det var så fint i trädgården de första veckorna när syrénerna fortfarande blommade.
Planen var att jag skulle hinna måla lådfronterna i köket innan Markus kom till Sverige två veckor efter oss, så det blev några vänder kvällstid som jag åkte ut till huset för att måla. Den 1 juni hade jag målat klart allt och kunde sätta alla lådor på plats igen. Då såg det ut såhär. Jag och min pappa hade till och med hunnit börja sätta upp pärlspont på väggarna också, så vi låg minsann inte på latsidan. 
..Och några veckor senare hade vi faktiskt ett helt nytt kök, med bara lite småfix kvar att ordna med. 
Den känslan alltså, och när man tittar tillbaka på bilder från förra sommaren såg det inte ut mer än såhär. Här har Markus och hans pappa precis rivit ut gamla golvet och börjat regla och isolera nya grunden. 
Och när köket stod färdigt var det dags att påbörja nästa projekt. Det gamla köket, som blir vårt sovrum, revs ut samt den lilla toaletten som fanns i groventrén.
Ett nytt badrum med toa och dusch ska byggas bredvid ytterdörren och i groventrén ska en tvättmaskin få plats på ett smart sätt. Skissar för fullt på planlösningen i detta nu.
När golven revs upp i hallen hittades massor av tidningar från tidigt 1930-tal. Så häftigt att bläddra i dem och läsa alla artiklar från den tiden. Ser ni vad fint de har bevarats. Inte ens färgen är sliten. Husmodern, Hemmets journal, Allers var bara några av alla tidningar. 
Den tidigare vägen upp till övervåningen var den som gick igenom gamla köket, men i och med rivning där krävdes att vi fick en ny. Detta är alltså något som vi väl planerat för, så öppningen är ingen temporärt haha. Vi kommer flytta dörren som satt i gamla köket och sätta in här istället. Åååh det kommer bli så fint att ha rum i fil på det här sättet. Tänk en fin färgsättning så alla rum går ton i ton. Bra med fönstret vid trappen också som ger extra ljusinsläpp. Vet dock inte om jag gillar den kvadratiska formen på den men.. 
Nåväl. Mellan byggdamm och renovering har vi såklart hunnit med bad och lata stunder.
Perfekt utsikt från köksfönstret och se vad som händer där ute. 
Varma och soliga dagar resulterade i sköna kvällar med fina solnedgångar. Jag kommer nog aldrig tröttna på vår utsikt ner till sjön från terassen.
Grannen berättade att våra äppel -och päronträd hade blommat väääldigt mycket tidigare i våras och var övertygad om att det skulle komma mycket frukt i år. Det kunde vi även se själva för båda träden var fulla med små minifrukter. Däremot är träden i sig väldigt dåligt skick och behöver beskäras och få ett ansiktslyft. Måste, måste ta tag i det nästa år innan de förstörs helt och hållet. 
Det blev genast roligare att laga goda middagar när köket stod färdigt och en favorit är denna jordgubbsallad ihop med grillat som vi bjöd mina föräldrar på en kväll. 
Jag har inte hunnit gå på så många loppisar som jag önskat denna sommaren, men turligt nog har vi en loppis som är öppen onsdag, lördag och söndag bara några hundra meter från oss och dit har jag hunnit gå två gånger. Båda gångerna kom jag hem med roliga fynd. De första har jag redan bloggat om och det sista fyndet jag hann göra är denna fina mjölkkanna.  
Innan vi åkte tillbaka hit till Tyskland hann både Bodil och bebis få nysydda kläder från moster Lisa. Perfekt till hösten -Tack!
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress