Köket - materialval och inköpsställen
(Inlägget är inget samarbete)
Hej och välkomna in i vårt (fortfarande nästan) färdiga kök!
Jag hade från början tänkt vänta med att skriva ett matigt inlägg om köket eftersom det är några få saker kvar som återstår. Tak -och golvlister samt stänkskydd. Lister kommer förhoppningsvis upp denna veckan, men stänkskyddet beställs så det finns på plats när vi kommer till jul. Beror på att vi inte visste exakta måtten på det när vi beställde bänkskivan (stänkskyddet kommer vara i samma sten), och leveranstiden på sånna saker tar ju lite tid.. MEN förutom det har vi faktiskt allt på plats och därför skriver jag ett inlägg redan nu då det kommit upp lite frågor om färg och materialval.
Efter många vänder landade vi i att ha ett kök i vinkel, för att få så mycket arbetsyta som möjligt. Jag är löjligt förtjust att ha diskoho framför fönster så det var bland det första vi utgick ifrån när vi planerade in stommen. Köksstommen är för övrigt Veddinge och köpt på IKEA. Även alla vitvaror är köpta där (integrerad kyl och frys.) Stommen är köpt vit men jag har handmålat alla lådfronter och luckor med en kulör som vi tagit fram från golvlist som satt i gamla köket. NCS-koden är S 2005-Y20R och är grön/grå/beige i nyansen. Väldigt behaglig och vi bestämde oss tidigt att köket skulle ha den färgen. Det gick över förväntan att måla allt själv faktiskt. En omgång med häftgrund och 3 vänder med kulörfärgen. Sista vändan använde jag pensel för att få till penseldragen på luckorna.
Golvet är massivt furu, kommer från Baseco och är behandlad med vit hårdvaxolja. Superskönt att gå på och lätt att tvätta av.
Knoppar och handtag och taklampor är köpta från Byggfabriken. 
Diskoho och bänkskivan är också köpta på IKEA. När det kommer till blandaren letade jag runt ett tag då jag ville ha en avtagbar "storköksblandare" med dusch. Tillslut hittade jag en modell som heter Molla och kan bland annat köpas här. Den passar perfekt till en diskho med två hoar och jag ser framför mig nästa sommar när lilleman kan sitta där och bli duschad hehe.
Vi valde ganska snabbt att inte riva väggen mellan kök och vardagsrum när vi planerade nya köket. Däremot ville jag få in ett fönster bredvid den befintliga öppningen. Ett fönster som inte fick vara för brett och gärna lite avlångt. Vi hittade ett på Blocket för en 100-lapp i våras, som jag tidigare under semestern hunnit rusta upp med ny färg, kitt och hörnjärn. När den kom på plats blev det STOR skillnad. Extra ljusinsläpp in till vardagsrummet och det breddade känslan på hela köket. Så himla nöjda är vi över denna lilla detalj. 
Alla öppna hyllplan och konsoler är målade i samma kulör som luckorna. Vi tjuvstartade målandet av dem redan i våras när vi fortfarande var i Tyskland så de bara kunde sättas upp när vi väl var här. 
Det sista som blivit färdigt i köket är vårt platsbyggda skafferi. Den blev pricken över i:et och ger oss massor av förvaring till torrvaror och köksmaskiner. 
Trävagnen som syns på bild lämnade förra ägarna kvar och det är vi glada för. Jag tycker det är så fint att ta in nån gammal möbel i ett nytt kök. Det blir fin kontrast. Vagnen har dock fått nya handtag och jag kunde återanvända några som satt i gamla köket som passar bra in med de övriga vi satt upp på luckor och skåp.  
Lämna gärna en kommentar om det fortfarande finns nåt ni undrar över som jag inte fått med så ska jag försöka svara på det.
Kram
 
 
Karin

Vilket mysigt kök!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress