Mer återbruk
Jag har sytt ytterligare ett plagg av en gammal tröja jag hade rensat ur garderoben för flera år sedan, men inte gjort mig av med.  
Jag passade på när symaskinen fortfarande stod framme och det blev ett par byxor även denna gång, men med lite annorlunda design.
Två tryckknappar i fram..
..och kors i ryggen. Jag valde att fästa tryckknapparna en bit upp på hängslerna så har jag möjlighet att sätta dit fler om längden behöver justeras. 
Det kanske vore nåt att satsa på, att skapa en hel bebisgarderob av återvunna plagg haha.. 
Återbruk
Att rensa och gå igenom klädpåsarna i källaren då och då är inte fel, speciellt när man kan återanvända plaggen och sy om dem en tröttnat på istället för att skänka eller slänga. Som i det här fallet. Jag rotade fram en t-shirt köpt på H&M för några år sedan som jag inte gillar modellen på nu, men tycker mönstret är så fint. 
Materialet är trikå och det tycker jag är lite krångligt att sy med på vanlig symaksin, men med rätt typ av nål, tråd och liten sicksack istället för att sy med raksöm går det bra. 
Jag tog därför vara på det och sydde en söt byxdress till kommande bebis istället. Mönstret tog jag från en byxdress vi köpt till Bodil när hon var mindre (stl 68) och målade av på papper.
Gjorde en öppning i grenen så det är lätt att byta blöja. 
Dolda sömmar är sydda vid armhålorna genom att jag har dubbeltyg i det området. Vid nacken har jag gjort en öppning också och sätt fast 2 likadana knappar som i grenen. Nu får vi hoppas att lilleman kommer gilla den!
 
 
Dagens paj och ett vårstädat kök
Till lunch idag slängde jag ihop en Bacon -och broccolipaj. En av de enklaste pajer och en väldigt god sådan som jag gör då och då. Den smakade extra gott efter en morgon som innabar vårstädning i köket.  
Den enda fotovändliga delen i köket är mitt egenbyggda hyllplan som jag idag har bytt ut lite saker på. Är löjligt förtjust i mitt blåvita fat och skål som jag fyndat på loppis förra året och tyckte det kunde få synas på hyllan nu..
Och på tal om kök. Jag vill bara komma till Sverige och vårt sommarhus nu nu nu för att färdigställa köksrenoveringen som är så utdragen. Det visste vi ju från början att den skulle bli efterom vi är där 2 gånger per år, men nu är vi så nära att komma dit igen och då kliar det om än mer i mina projektfingrar. Jag har min klara bild i huvudet hur det kommer se ut när ALLT är färdigt och jag försöker punkta upp logistiken som krävs för att vi ska hinna så mycket det bara går de veckor vi är där i sommar. Har vi tur hinner jag lämna in luckorna på lackering innan Markus kommer (jag och Bodil flyger 2 veckor innan honom) så kan vi direkt börja sätta upp pärlspont på väggar.. och sen ska det målas, jag vill fräscha upp ett gammalt fönster som vi ska sätta in i väggen mellan kök och vardagsrum och ja.. Ni hör ju. Blir nog en del kvällsjobb kan tänkas haha..