Fortsätt simma
Man kan sy gympapåsar och sen kan man sy gymparpåsar. Och jag har sytt en gympapåse! Såklart i form av fisk eftersom jag triggas av att komma på nåt "mer" när det ska tävlas hehe. För det är faktiskt därför jag sytt den här. 
Och att tävlingen går ut på att sy gympapåse av gamla plagg är ju bara hur kul som helst. Vanan har jag eftersom det blev en del sydda barnplagg i våras, som också syddes av gamla plagg och textilier.
Så! Resultatet av helgens projekt blev detta. 
Markus skjorta, som blivit för kort i tvätten, och min urtvättade t-shirt var materialet som användes. 
En knapp från skojrtan återanvändes och blev fiskens öga.  
För att få lite stadga i fenorna stoppade jag i lite vaddering innan strecken syddes på. 
Nu håller jag bara tummarna att jag vinner en ny symaskin, för gamla bettan mår inte helt 100 och behöver en ersättare, snarast!
 
10 bilder
God morgon!
Här kommer 10 bilder från livets händelser den senaste tiden. 
Vi börjar med när vi hade besök av Markus bror med familj förra veckan. En av dagarna packade vi in oss i bilarna och åkte till Bamberg. Bodil var så taggad på detta.
Det är långt ifrån riktg höst här, för värmen håller fortfarande i sig. Dagen i Bamberg bjöd på 25 grader och sol, så vi fick ta av oss både jackor och tröjor.
Men titta vad fina vyer det är i Bamberg. Städer med vatten har det lilla extra, helt klart. Såklart gick vi förbi "kleine Venedig" också, som det kallas. 
 Med oss hem från denna utflykt kom vi med tre nya förvaringsboxar från HAY. De fick direkt sin plats ovanpå skänken i Bodils rum. 
Man ska kanske inte ropa högt, men vi förundras över att vi har en sån snäll bebis här hemma. Melker, han gör inte mycket väsen av sig. Nöjd nästan alla timmar på dygnet och ger oss världens leende när vi myser och pratar med honom. Titta bara på bilden hehe. 
Oftast när Bodil är på dagis under förmiddagarna och Melker är sitt lugna jag får jag möjlighet att sitta med penslarna. Jag är inne i sådant härligt flow nu och har en hel del idéer som jag vill få ut. Mycket personliga illustrationer har det blivit det senaste. jag blir så inspirerad av vackra foton och det ser en ju dagligen på nätet. 
En dag målade jag mina två små älsklingar, och en annan dag hade jag beställt ett print av den i format XL. Nu sitter de uppe på väggen vid matbordet.
De få gånger Markus inte är hemma när Bodil ska hämtas på dagis får såklart Melker göra mig sällskap. Den lilla promenaden dit bjussar på fina vyer den här tiden på året. Så här såg det ut i fredags när vi gick här.
Och på eftermmiddagen samma dag hängde vi inne i Bodils rum. Älgen smög i bakgrunden.
Som sagt, hösten har knappt börjat här, men vi har ändå laddat upp med varmare ytterplagg till Bodil. För snart bör väl kylan komma tänker jag. De söta jackan och mössan kommer från Zara och skorna är köpta på H&M. 
 
Två fiffiga grejer
Här kommer ett inlägg med två saker jag pysslat ihop de senaste dagarna. Först ut är den här nya förvaringen som kommit upp på väggen i Bodils rum. Vad är det då? Jo, en perforerad board vi hade liggandes oanvänd här hemma som jag skruvat fast plastskålar från Ikea på. De är egentligen till att ha på skötbordet, men eftersom vi inte använder de så tyckte jag det var bättre att utnyttja dem på något annat sätt. Så voila! Nu har Bodil bra förvaring nära till hands när hon står och pysslar och grejar vid sitt bord. Förutom att skålarna har skruvats upp har jag även satt upp en rulle med ritpapper som sitter på boarden. 
Det andra jag vill visa och såklart tipsa vidare om är detta lektäcke. Fyndade ett sommartäcke i en fin grön färg, som kostade 5€ och klippte helt enkelt sönder det lite så det fick formen som ett äpple istället. Allt klipptes på fri hand och lite chansning. Men det blev ju alldeles utmärkt ju. Kanterna snyggade jag till med att sy fast ett kantband i samma gröna färg.