Nytt till barnen
Kidsen har fått lite nytt att ha på sig. En beställning från H&M gjordes nyligen och då kom detta hem. Minus jackan som är köpt i en butik här i Tyskland. 
Setet med små taxar är köpt i två storlekar. Melker har fått detta i storlek som passar nu, men jag tycker det är så fint så köpte även i större storlek också hehe.. Samma sak med de randiga tightsen. Jsg gjordre misstaget att köpa dem i stl 56, så de är ju nästan redan för små. Så nu köpte jag dem i storlek 92 så kan han ha dem nästa höst, tillsammans med jeansjackan. 
Utöver kläderna har Bodil fått en ny matskål och mugg också. Dags att stepa upp och börja dricka ur vanlig mugg utan lock. De invigdes redan idag på frukosten och vi behövde bara torka lite spill ;)..
 
Spjälsängsskydd
 
Jag har sytt ett mjukt och skönt spjälsängsskydd till Melkers säng. Har haft idén ett tag och när mina föräldrar kom hit på besök för några veckor sedan hade mamma köpt med material till det från Sverige. Vissa saker är så himla mycket dyrare här i Tyskland, speciellt när det kommer till textil och tillbehör.. 
Iallafall så bad jag mamma köpa med 3 meter tyg och skumgummi som är 2 cm tjock. 
 
På förfrågan kommer här en beskrivning hur jag gjorde:
Mätte omkretsen på spjälsängens insida. Denna säng har måttet 362 cm.
Bestämde sedan bredden på skyddet. 30 cm kändes lagom efter lite mätande och tjuvkik på andra typ av skydd.
För att veta hur brett överdragstyget behöde vara för att kunna få i skumgummit lade jag på det och virade runt tyget ett varv. Med tillagd sömsmån klippte jag tyget 67 cm brett. Och eftersom tyget bara var 3 meter långt fick jag skarva och sy till resterande 62 cm.  
När det var gjort sydde jag en kanal, eller en strumpa kanske är mer rätt beskrivet, som sen skumgummit kunde träs igenom smidigt då kortsidorna fortfarande inte var igensydda. De sparade jag med flit då jag ville sy fast sidenband i varje ände när skumgummit var på plats. 2 sidenband á 25 cm långa på vardera sida som sedan knöts ihop när skyddet hamnat på plats. Klart!
 
Detta skydd kommer ge mer funktion när gossen är för stor att ligga i babynestet, som han gör idag, men tycker det ändå kunde hamna på plats redan nu. 
 
 
Swedish Ninja
(Inlägget är ett samarbete)
Vi har satt upp en perfekt väggförvaring vid matplatsen när vi snabbt vill få undan datorer och annat som annars ligger på bordet och tar plats. Förvaringen kommer från märket Swedish Ninja och finns att köpa hos bland annat Designtorget. Den finns att köpa i storlek S, M och L och hemma hos hänger en L. 
Inte nog med den smarta förvaringen har vi även fått oss en ny "kruka" till en av alla golvväxter vi har. Detta är egentligen en papperskorg gjord i papp, men jag tycker det gör sig minst lika bra som en kruka, bara man har en vattentålig innekruka i. Även denna kommer från Swedish Ninja.