Takmobil

"I det enkla bor det vackra", och visst håller jag med dig Ernst! För blev inte denna takmobil ganska fin, som jag gjorde tidigare idag?
Den är gjord av 6 grillpinnar, träkulor, tråd och transparent, cremefärgat papper.
Nyfiken på hur jag gjort?
Av det transparenta pappret, (köpt i en pysselbutik och är tjockare än vanligt bakplåtspapper), klippte jag ut 6 st lövformade bitar. På varje bit gjorde jag två hål och trädde igenom en grillpinne och drog "lövet" till ena änden. På den andra änden av varje pinne satte jag fast en träkula så vikten blev mer balanserad när jag väl hängde upp den. 
Som man kan se på bilderna är pinnen längst ner på mobilen mycket längre, och det är för att jag använt 2 grillpinnar och limmat ihop dem med en träkula i mitten. Tyckte det blev fint att ha den nedersta längre. Men det roliga med sådana här typ av pyssel är att det finns ingen mall hur den ska se ut. Man får ju faktiskt forma den hur man vill. 
 
Nu hänger den i taket, ovanför soffbordet och är sådär lagom mycket, om ni förstår vad jag menar. Den liksom är där och rör sig stilla och lugnt, men tar inte för mycket fokus. 
 
 

Några stunder i januari
Några dagar in på januari tyckte vi det var dags att ta bort ena långsidan på Bodils spjälsäng. Hon blev ju 2 år slutet av november och för oss kändes det lagom att ta nästa steg nu. Det har gått över all förväntan. Första natten vaknade jag av att Bodil satt på golvet och grät för då hade hon rullat ur, men det är också enda gången. Ingen större skada skedd heller för vi hade lagt kuddar på golvet, men nu sover hon som en prinsessa där.
I samma veva som vi ändrade sängen passade jag på att möblera om lite i hennes rum. Jag tog bort madrasserna som var placerade bredvid garderoben och ställde istället hennes kök där. 
Den här lille gossen har blivit över fem månader nu, och två tänder rikare. Men de kom redan när han var 4,5 månad. Amningen går oftast bra men jag blir biten direkt han känner sig mätt och ligger kvar och snuttar. Det har till och med börjat blöda ibland så vi får se hur länge jag kan fortsätta. Får väl börja pumpa ut mjölk i värsta fall.. 
Jag tycker min nya version av "Värme" blev så fin som jag hoppades på. Och det är många som håller med mig, för sedan jag lagt in den i shopen har flera stycken klickat hem den. Så himla skoj!
Hur mycket en försöker så kommer man inte runt det. En semla måste man äta varje år. Och sedan åren utomlands har jag snällt fått ställa mig och baka egna när jag varit sugen. Även detta år. Och som sagt, en vill man ha, sen är man ganska nöjd efter det. 
Snön kommer och går här nu, men när den väl håller sig kvar en stund är dedn här damen väldigt nöjd! 
En nystädad arbetshörna. Om inte penslarna ligger framme står symaskinen där, oftast! Men den är mest fotovänlig när bordsytan är tom hehe. 
De två senaste helgerna har det bjudits på kalas. Senast var igår då vi firade Tobbe. Han och Valeria hade införskaffat en polaroidkamera som samtliga blev förtjusta in. Kul att ta bilder som känns väldigt mycket i nuet. 
 
Nytt år
Jul och nyår är förbi och jag är så pepp på denna våren. Både inredningsmässigt, skapande och med min verksamhet.
En av anledningarna att jag är så pepp är för att min nya symaskin äntligen har kommit på posten, men jag återkommer till den i ett eget inägg..
 
I dagarna har jag börjat jobba igen med illustrationer samt fyllt på lagret i webbshopen. 
 
Jag får så ofta frågan hur jag hinner med allt samt hur jag får alla idéer och jag försöker alltid svara på ett bra sätt, men så läste jag vad Johanna skrev och tyckte hon formulerade det så bra. "..kanske händer något med hjärnan när man får barn. Den blir liksom knivskarp i korta sekvenser och då får man passa på."
Jag fattar henne precis. Det känns nästan som att mina mest kreativa idéer har kommit efter att jag fått barnen. Intressant, men också kanske det bästa svaret nästa gång någon frågar hur jag hinner allt. Jag ser till att passa på när tillfällerna ges hehe.
 
Här är iallafall årets första personliga illustration som jag färdigställde i helgen.
Tidigare idag gjorde jag vardagsrummet fotovänligt så jag kunde visa upp min nya tavelvägg. Motivet i den stora ramen är en nyhet som nu finns i shopen. Dock inte i detta format. Det är "special for me" haha. Men den finns i a5, a4 och a3-format här.  Även printet "mode" och "dyka ner"  hittar ni shopen.