Clown
Den här tiden på året firas nåt som kallas Fasching här i Tyskland. En karneval och alla som vill klär ut sig under en vecka. Idag är det dags för Bodils förskola att fira detta. 
Så i helgen var det bara att knåpa ihop en rolig outfit, och jag personligen tycker ju det är mycket roligare att göra något eget än att köpa en färdig utklädnad i butik. Och så mycket billigare det blir för den delen. 
Så, vad jag kom på var att Bodil kunde klä ut sig till en gullig, glad, liten clown. 
Köpte röd textilfärg i vår lokala pysselbutik, tog fram ett vitt gammalt lakan och började tejpa upp ränder med vanlig markeringstejp. Varannan röd och varannan vit. Ränderna blev naturligtvis så breda som tejpen var (5 cm). Jag tycker det är fint att penseldragen syns i de målade rändera, därför räckte en färgburk, men det är ju smaksak och tyget drar åt sig en del färg.
Jag lät färgen torka över natten och drog bort markeringstejpen. Dagen efter skapade jag ett byxmönster utifrån ett par andra byxor Bodil har i garderoben. Jag hittade även söta bollar i pysselaffären och de sydde jag fast för hand som "knappar" vid grenen. 
De övriga detaljerna till outfiten är krage gjord av tyll som jag hade hemma. Fållade för hand för att riktigt få den fluffiga volangen. I båda ändarna sydde jag fast två små band så jag kunde knyta en rosett. Partyhatten är ju bara gjord av färgat papper och ett resår. 
Så enkelt och kul sätt att göra när barnen ska klä ut sig. Textilfärgen jag använt tål för övrigt att tvättas i 60 grader. Perfekt!
(Symaskinen jag använt är PFAFF ambition 620)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress