Syskonmatchat med manchester

I samarbete med PFAFF Sverige

Det kan hända att jag kommer sy flera plagg som syskonmatchar efter det här. Kan hända hehe. För hur gulligt är det inte?

Till Bodil har jag sytt min favoritmodell på byxa till barn; Culottebyxa. Denna gång i vit manchestertyg jag köpt på en secondhandbutik här i Eskilstuna. Och eftersom jag sytt byxor i samma modell innan hade jag redan ett bra mönster som jag kunde utgå ifrån. Ett mönster jag för övrigt målat själv utifrån ett par köpta byxor.

Nu fick jag bara förlänga benen lite då fröken vuxit en del under sommaren.

Melker fick ett par hängselbyxor och det gick av bara farten att sy dem. Jag rotade fram ett mönster jag gjort för länge sedan och chansade rätt rejält att det var mått som skulle passa honom. Men ibland har man tur.

Gjorde det superenkelt för mig och klippte ut två exakt likadana delar för fram -och bakstycke. Hängslena måttade jag när jag jag satte på byxan på Melker för att se hur långa dem behövde vara. Ca 45cm och 3,5cm breda.

Det är lite svårt att se på bilderna, men på insidan av övre delen på byxan (delen vid bröstet och ryggen) har jag sytt ett foder, för att slippa några fula kanter på sidorna. (Jag använde vitt lakantyg till detta.) Ser genast mer arbetat ut när en gör så, och även när en syr en dekorativ söm längs kanterna. Detta håller även innefodret på plats och pressas samtidigt till. Tips!

Enda ”detaljen” på byxan är tryckknapparna som jag satte fast, för att hålla byxorna uppe.

Nu har kidsen varma och sköna byxor att leka runt i, i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s