Sytt kimono

I samarbete med PFAFF Sverige

Mitt absoluta favoritplagg sedan många år tillbaka är kimono. Så bra plagg tycker jag. Som en kofta, men inte för varm och jag gillar de längre modellerna. När jag nyligen var i Varberg med min syster en helg stannade vi till på Stoff&Stil i Gbg på vägen hem. Där hittade jag det tyget som skulle bli perfekt som kimono till hösten.

Hade egentligen köpt ett mönster som jag skulle utgå ifrån, men insåg att jag nog skulle trivas bättre i en modell jag redan har, som också är lite längre. (Kimono från Lindex som släpptes i samarbete med Kate Hudson 2014. Googla så ser ni). Sagt och gjort. Klippte ut delarna utifrån den redan befintliga kimonon och sen var det bara att sy ihop delarna. Okej, det lät kanske lite för enkelt än vad det var. Men jag sicksackade alla delar först, sen sydde jag ihop fram -och bakstycke.

För att skapa en finare finish vek jag in kanterna dubbelt innan jag sydde dem.

Smidigt att sy plagg som har ärm men som sitter ihop med resten av plagget utan att behöva sy fast dem separat. Usch vad dåligt förklarat jag känner att detta är nu, men som tur är kan ni ju se bilderna som förtydligar det jag vill försöka säga i text haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s