Sytt byxor

I samarbete med PFAFF Sverige

Lyckades nog köpa det skönaste tyget att sy ett par byxor av i modell pösig. Fin färg till hösten också, visst!? Tyget kommer från Stoff&Stil.

Och hör och häpna. Jag har inte gjort eget (!) mönster denna gången, utan utgått från ett färdigköpt från Stoff&Stil. Men, yes, det finns ett men… Jag har ändrat om det lite. Kortade av byxorna på längden samt gjorde midjan högre och addade till de två veck i fram. Men i övrigt. Det går ju himla fort att sy ett plagg när man har en mönster..

Väldigt glad över att jag valde med fickor också. Gör mycket för den lilla extra detaljen och det blir inte ”pyjamasbyxa” som kanske kunde gett känslan utan fickor.

I midjan har jag trätt ett 5 cm brett resår och sytt fast det med raksömn så det inte snurrar sig. Trodde inte jag behövde göra det först men varje gång jag provade byxorna så kände jag resåret innanför som hade rullat ihop sig. Plus att jag tycker även det är en detalj på byxan som ser mer genomarbetad ut.

Jag kommer lätt sy fler byxor i denna modell. Och till sommaren kommer jag använda mönstret men göra shorts av. Perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s