Ett paket med omtanke

Detta inlägg är ett samarbete med PFAFF Sverige.

För några veckor sedan kom ett sött litet paket genom brevlådan på dörren. Det kom från en instagram-vän, som tyckte det var så tråkigt att hennes tröja, som hon knappt använt, gått sönder i tvättmaskinen. Hon skrev själv i sin lilla hälsning att hon då hade tänkte på mig, Bodil och min symaskin och tyckte att tröjan kanske kunde få leva vidare med lite omvandling. Alltså hur gulligt.

Så tidigare i veckan när jag hade en pigg(!) sjukling här hemma passade jag på att sy klänning av tröjan. Bodil blev så mallig när hon fick på sig den haha. Den fick helt klart godkänt. Tror mycket berodde på att den var 100% lekvänlig.

Och till det bästa av allt. Jag har bara använt resår och kantband. I halsrigningen sprättade jag upp en liten bit i sömmen så jag kunde trä in resår i den dubbelvikta kanten. Detta gjorde jag för att göra halsringningen mindre helt enkelt.

Ca 10 cm upp från tröjans nedre kant sydde jag fast ett kantband på insidan av tröjan. Och där i trädde jag också igenom resår. För att skapa lite volang i klänningen.

Tips tips om du också blir sugen att omvandla en vuxentröja till en barnklänning.

Det var allt för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s