Knä i högläge

Hej,

För en vecka sedan prick gjorde jag en knäoperation. Som jag längtat men varit nervös över. I våras när jag var mitt inne i träna-inför-tjejmilen-flowet hände något konstigt med knäet. Inte i och med träningen, utan det var en vanlig morgon hemma när jag satte mig på huk och kunde knappt ställa mig upp. Både jag och Markus trodde 100% att menisken gick av där och då. Vi bodde då i Tyskland och jag fick möjlighet att göra en magnetröntgen bara någon dag efter. Dessa svar visade att jag hade en broskbit som låg löst i knäet och störde och låste knäet då och då. Och detta trodde jag var en ny skada, men det visade sig att jag har gått med detta i många år. Utan att ha störts av det. Tills då och fram till operationen förra veckan. Med fastande mage och torraste huden av ”operationstvålen” man måste duscha med två gånger promenerade jag till kliniken. Konstig känsla för de senaste två veckorna har knäet känts så himla bra och jag har kunnat gå helt ostört. Med andra ord har broskbiten legat på ställe och inte tryckt på leder. Och att gå och operera knäet för att sen bli halt kändes minst sagt lite knasigt.

Men operationen gick bra och de kunde plocka ut den lilla biten, som visade sig vara ca 1,5×1,5cm stor. Eller ja, läkaren hade trott den skulle varit större och blev positiv överraskad.

Nu går det ingen större nöd på mig. Knäet känns förvånansvärt bra och knappt svullet. Jag kunde till och med ta mig till Stockholm på Klimatfrukost två dagar efter operationen. Även om jag mest satt alltså. Och så glad att jag kom iväg på detta trots allt, för så nyttigt och vettigt samtal vi fick lyssna på. Klicka på länken och läs en bra sammanfattning som Emma skrivit.

Nu varvar jag att ligga i soffan med knäet i högläge och jobba vid skrivbordet hela dagarna. Klagar inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s