Syskonmatchat med manchester

I samarbete med PFAFF Sverige

Det kan hända att jag kommer sy flera plagg som syskonmatchar efter det här. Kan hända hehe. För hur gulligt är det inte?

Till Bodil har jag sytt min favoritmodell på byxa till barn; Culottebyxa. Denna gång i vit manchestertyg jag köpt på en secondhandbutik här i Eskilstuna. Och eftersom jag sytt byxor i samma modell innan hade jag redan ett bra mönster som jag kunde utgå ifrån. Ett mönster jag för övrigt målat själv utifrån ett par köpta byxor.

Nu fick jag bara förlänga benen lite då fröken vuxit en del under sommaren.

Melker fick ett par hängselbyxor och det gick av bara farten att sy dem. Jag rotade fram ett mönster jag gjort för länge sedan och chansade rätt rejält att det var mått som skulle passa honom. Men ibland har man tur.

Gjorde det superenkelt för mig och klippte ut två exakt likadana delar för fram -och bakstycke. Hängslena måttade jag när jag jag satte på byxan på Melker för att se hur långa dem behövde vara. Ca 45cm och 3,5cm breda.

Det är lite svårt att se på bilderna, men på insidan av övre delen på byxan (delen vid bröstet och ryggen) har jag sytt ett foder, för att slippa några fula kanter på sidorna. (Jag använde vitt lakantyg till detta.) Ser genast mer arbetat ut när en gör så, och även när en syr en dekorativ söm längs kanterna. Detta håller även innefodret på plats och pressas samtidigt till. Tips!

Enda ”detaljen” på byxan är tryckknapparna som jag satte fast, för att hålla byxorna uppe.

Nu har kidsen varma och sköna byxor att leka runt i, i höst.

Loppisfynd

Alltså denna sommaren och alla loppisfynd jag hittat. Den slår nog alla tidigare år. Tänkte köra ett bildregn på mycket av det jag hittat nu.

Stol, tavlor, tvättkorg, tallrik och två sängbord i rotting
Skål från Rörstrand i modell större. Diameter på 30 cm. Även ljuslampetterna är loppisfynd från i år.
I vårt sovrum. Sängbord, gardiner, vägglampett, bordslampa, vas
I Bodils rum. Golvlampa 40(!) kr
Blåvit servis. Inköptes dock för två somrar sedan men invigdes först i år när vi bjöd till kalas. Fatet som glassbåtarna ligger på är inköptes i år och jag har två i olika storlekar.
Hallmöbel. Tror den ska få en omgång med bets
Vas och liten tavla har flyttat in i tvättstugan i sommarhuset.
Matbord med tillhörande fyra stolar
röd trästol. Älskar färgen, slitningen och modellen.

DIY – Små citroner gula

Redan förra sommaren hade jag bestämt att i år ska Bodil få ett rum i sommarhuset som ska kännas hennes och där hon känner sig hemma i. Tidigare somrar har vi i princip ställt in en resesäng i ett av rummen på övervåningen. Men nu när hon blivit äldre och mer medveten kändes det rimligt att hon får ett rum som känns hennes varje gång vi kommer hit. Jag ville dock inte göra ett onödigt stort projekt över det hela eftersom vi ändå ska renovera hela övervåningen på sikt och då kommer allt rivas ner ändå. Men tills dess har jag målat väggarna i hennes rum och piffat iordning det med enkla medel. Väggfärgen är för övrigt Old rose från Alcro om någon undrar.  

En av inredningsdetaljerna som flyttat in i rummet är den söta väggdekorationen med citronerna på. Den pysslade jag ihop mellan varven av flyttpackningen i Tyskland, och nu tänkte jag beskriva hur jag gjort. 

Du behöver:
Papper
Penna
Sax
Symaskin
Gult tyg
Grönt tyg (tips använda filt)
Stoppning
Snöre att hänga citronerna i